İlahiyat fakültesinde Dekan – Doçent atışması

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Konya’ya tayin olan Doç.Dr. Mithat Eser’in Facebook’ta yaptığı bir paylaşıma Fakülte Dekanı Prof.Dr. Abdülhamit Birışık’ın yazdığı yorum sonrası ortalık karıştı. Öğrenciler Doçente sahip çıktı, dekan uzun bir açıklama yaptı.

İlahiyat fakültesinde Dekan – Doçent atışması
  • 29 Nisan 2018, Pazar 14:52

Her şey, kendi isteğiyle Konya Selçuk Üniversitesi’ne tayin olan öğretim üyesi Doç.Dr. Mithat Eser’in Yatağan’daki İslami İlimler Enstitüsü ile ilgili şu paylaşımıyla başladı.

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdülhamit Birışık, paylaşımın altına yaptığı yorumla dikkat ve tepki çekti. Pof.Dr. Birışık, yorumunda, “Mithat beyi yaymaya çalıştığı ince fitneden dolayı tebrik ediyorum. İslam tarihçileri fitne işini iyi biliyorlar anlaşılan. Ne de olsa tarihçiler” diye yazdı.

Bu yorumun ardından çoğunluğunu Doç.Dr. Eser’in öğrencilerinin oluturduğu bir grup, yorum yazan Dekan Birışık’ı eleştiri yağmuruna tuttu ve doçente sahip çıktı.

Prof.Dr. Birışık ise yazılan yorumlara tekrar yorum yazarak uzunca bir yanıt verdi. Kısa cümlesinde ne demek istediğini facebook yorumunda açıklayan Prof.Dr. Birışık olayı “manüplasyon” diye değerlendirdi. Birışık şu açıklamayı yaptı:
1. PAÜ İlahiyat Fakültemizin kuruluşundan bu yana burada bulunup da takriben 1 küsür yıl önce ayrılma kararı veren arkadaşlarımızın (Saygıdeğer İsmail Yalçın Bey kardeşimi tenzih ederim) giderayak ortalığı karıştırma teşebbüsünü şaşkınlıkla karşılıyorum. Madem çok seviyordunuz neden ayrılıyorsunuz, madem ayrılıyorsunuz neden geride kalan işlere müdahil oluyorsunuz. Halbuki ben PAÜ İlahiyat’ta 03.01.2018’de göreve başladım.
2. Mithat Bey paylaşımı yapınca Sn. Doç.Dr. Ali KARATAŞ bey tetikçilik yaparak bir iki yorum eklemişti ama sanırım verdiği startın yeterli olduğunu görmüş olmalı ki hemen yorumlarını silmiş, artık onun yorumu olduğunu görmüyoruz. Ben böyle bir namertlik yapacağını bilse idim onu kaydederdim. Kaçak güreşenden ve silik kişilerden de demek ki ilim adamı çıkıyor. Halbuki ben onun iş karıştırması üzerine birşeyler yazmıştım. Ama o aradan sıyrılınca sanki ben boşa bir şey yazmış gibi oldum veya gösterilmek istendim. Ama Allah biliyor, bana bu yeter.
3. PAÜ İslami İlimler Enstitüsü’nün eğitim faaliyetlerini Serinhisar İlçesi Yatağan Mahallesinde yürütmesi PAÜ Senatosunun aldığı karar, PAÜ Rektörünün YÖK’e 2014 yılında gönderdiği yazı ile başlatılmış ve Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanların imzaladığı bir karar ile de bu enstitü Şubat 2016’da kurulmuştur. Herkes bu kurumun Yatağan’da hizmet vereceğini bilmektedir. Sağa sola salvo yapanlar varsa bir dertleri gitsinler yukarıda işaret ettiğim bu kararı çıkaranlara sataşsınlar. Burada boş meydanda kabadayılık yapmasınlar. Bu enstitü resmi olarak da Yatağan’da açıldı. Açanlar da eski bir bakan, Vali, Rektör, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü, Kaymakamlar, Belediye başkanlarıdır. Devletin tek sahibinin bu akl-ı evvel kardeşlerimiz olduğu bilmiyordum.
4. Eğer öğrencilerim paylaşıma ekledikleri ifadeleri Sn. Mithat Eser hocamıza olan sevgilerini göstermek için yapıyorlar ise o zaman bir fan sayfası açıp oradan yazsınlar. Buradan yazdıkları her bir yazıda niyeti ve amacı ne olduğu bilinmeyen ve sosyal medya üzerinden yapılan bir algı operasyonuna dur demeye çalışan birine saldırmak istiyorlar ise bilsinler ki yanlış yoldalar ve birilerinin hakkına giriyorlar. İyi ve güzeli yapmaktan başka bir niyeti olmayan birini zor durumda bırakmak ve itibar suikasti yapmak iyi insanlara yakışmaz.
5. Listede paylaşımlarda bulunan Denizli Lisesi Mezunu, İstanbul Üniversitesi Mezunu Yılmaz Kaplan adlı bir silahşör var. Bu zat aramıza fitne sokmak için habire uğraşıyor. Uzun zamandır bana sık sık birşeyler gönderiyor. İlk gönderdiğinde kim olduğunu sordum ama bana cevap vermedi. Lütfen bu ve benzeri bizim camiadan olmayan fitne kaynaklarını listelerinizden çıkarınız.
6. Buradan ilk ve son kere ilan ediyorum ki Allah'ın izni ile bu proje devlet ile milletin, devlet ile STK’ların iyi bir yardımlaşma örneği olarak tarihte yerini alacak ve karalamaya çalıştıkları masum insanların yapmak için çırpındığı bu işin elde edeceği başarı kara propaganda yapanları utandıracaktır. Bu kurumdan ve bu projeden sadece ilim, insanlık, manevi değerlerin korunması, dinin içine gizlenip dine zarar vermeye çalışanların ifşası çıkacaktır.
7. Türkiye’de ne kadar üniversite var ise o kadar da Sosyal Bilimler Enstitüsü vardır. Bu enstitülerin 100 kadarında ilahiyat fakültelerini bitirenler veya başkaları Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları alanlarında lisansüstü eğitim alıyorlar.
Yatağan’ı köy görüp eğitim almak istemeyenler buyursunlar Marmara’da alsınlar, Ankara’da alsınlar, İzmir’de, Konya’da, Sakarya’da, Kayseride…… alsınlar. Kimseyi engelleyen yok ki. Sanki Türkiye’de tek bir enstitü var o da yatağanda olduğu için ilim camiası böylesi bir ilmi faaliyetten mahrum kalıyor. Dostlar bu algı operasyonlarının kurbanı olmayınız.”

Tüm bu tartışmalar yaşanırken, Doç.Dr. Mithat Eser sessizliğini korudu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık