Boz’dan 2019 CHP analizi

Eski Mimarlar Odası Başkanı, CHP’li mimar Süleyman Boz, CHP Milletvekili Melike Basmacı’nın “ön seçim olmazsa aday olmam” çıkışını ve eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin’in “Büyükşehir’e adayım” açıklamasını değerlendirdi, kendisinin de aday olabileceğini ima etti ve “Ezeli yarış başladı” dedi.

Boz’dan 2019 CHP analizi
  • 29 Nisan 2018, Pazar 15:27

Boz, Deha20 Gazetesi’ndeki köşe yazısında 2019’daki yerel seçimlerde CHP’de neler olabileceğine dair analiz yaptı. sBasmacı’nın çıkışı ve Keskin’in adaylığı üzerinden geçmişte yaşananları da aktaran Boz, kendisinin aday olabileceğini, “Örneğin biz neden çıkmayalım? Bizim başımız kel mi?” sözleriyle aktardı.

Boz’un “Asıl heyecan belediye seçimlerinde” başlığıyla yayınlanan yazısı şöyle:

Türkiye siyasete kilitlendi. Her yerde siyaset konuşuluyor. Gündemin tamamı siyaset.
Erken seçim, adaylar, cumhurbaşkanı adayları, partiler arası ilişkiler..
Bizim elimiz armut toplamıyor. Biz de siyaset yazacağız ister istemez. Kültür, sanat, şehircilik, mimarlık, belediyecilik yazmanın zamanı mı şimdi?
Başlayalım o zaman yazmaya.

* * *

Erken seçim kararı verildi. Saç kesildi, önümüze döküldü ak mı kara mı belli oldu.
Karar verilince de tüm tılsımı kayboldu. Yakında adaylar da kesinleşir ve hiçbir şey olmamış gibi milletimiz sandığa gider oyunu kullanır. Sonuçlar belli olur. İnşallah hayırlısı, iyisi, yararlısı, demokrasi, hak, hukuk, adaletten ve refahtan yana olanı kazanır.

Siyaset aynı zamanda geleceği görme, planlama, tasarlama sanatıdır. Ama bizde daha çok polemik, kördöğüşü, el ense çekme, tavşırma, hile, hurda, kurnazlık sanatı olarak sergilenir.
Genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri tılsımını yitirdi. Yakında gündem soğur.

HİZMET’İN MANŞETİ!
Sonraki ve asıl gündem yerel seçimler.. 2018 Mart ayının son pazarına kadar Yerel Seçim Gündemi kazanının altına çok odunlar atılır, ateşler harlanır. Kulisler, dedikodular, el enseler, tavşırmalar, ayak oyunları gırla gider. Esas gündemin bu kısmı şamatalı geçeceğe benziyor.

Dünkü Denizli HİZMET Gazetesi olayın farkına varmış ki, şu hummalı genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimini bir yana bırakmış, yerel seçime yönelik bir manşet patlatmış!.. Manşet eski CHP Genel Sekreterinin Denizli B.Ş.Belediye Başkan adaylığına göz kırptığına dair. Milletvekili adayı olmayacağı ve hayalinde başkanlık olduğunu işleyen bir haber.

Baş sayfadan çok küçük duyurulan başka haber ise; mevcut CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın “Önseçim yapılmadığı için, prensiplerine ters geldiğinden dolayı milletvekili adayı olmayacağı” haberi ve içindeki yorumda da Basmacı’nın 2019 B.Ş.Belediye Başkanı adayı olmak istediği için böyle bir tercih yaptığı yolunda.

Baş sayfadan çok küçük duyurulan başka haber ise; mevcut CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın “Önseçim yapılmadığı için, prensiplerine ters geldiğinden dolayı milletvekili adayı olmayacağı” haberi ve içindeki yorumda da Basmacı’nın 2019 B.Ş.Belediye Başkanı adayı olmak istediği için böyle bir tercih yaptığı yolunda.

Manşetteki CHP Eski Genel Sekreteri, küçük haberdeki Basmacı, her ikisi de önseçim taraflısı. Bu zamandan görünen o ki 2019 Denizli B.Ş. Belediye Başkanlığı için en azından iki aday yarışacak. Önseçim yapılacak. Genel merkez, merkezden aday belirlerse tabiî ki bizim öngörümüz yatar!. Çünkü 2009 da iki resmi aday varken (Çetin Apa ve Süleyman Boz) bu adaylarla temasa geçmeyen, “Anlatın hele seçimi nasıl kazanacaksınız, başkan olduğunuzda neler yapacaksınız?” diye mülakat yapmayan bir CHP sözkonusu. İki resmi adayı bırakıp dışarıdan aday devşiren (Hüsamettin Ataman) bir parti ile karşı karşıyayız nihayetinde!

EZELİ YARIŞ BAŞLADI!
Eski defterler bir kenarda dursun, velev ki iki aday yarışacak başkanlık için.. Birisi partinin sol kanadından, SHP tabanından, Basmacı Ekolünden ve kadın hareketini destekleyen, vekilliğinde göz dolduran genç, dinamik, yetenekli bir siyasetçi. Diğeri partide çeşitli görevlerde bulunmuş, bakanlığa kadar tırmanmış, Baykal ekolünden gelen, statükocu, tecrübeli bir politikacı. Doksanlı yılların yarışlarını tekrarlatacak bu çekişmeye, bize göre dünkü HİZMET manşeti ile start verildi. Vatana millete hayırlı olsun. Bu arada başka adaylar da çıkabilir tabiî ki? Örneğin biz neden çıkmayalım? Bizim başımız kel mi?

Denizli demek sadece CHP demek değil. Mevcutta AKP’li bir başkan var. Seçimlere onunla gidileceği henüz kesin değil. AKP içinde de aday savaşları yaşanabilir. İttifak yerelde de devam ederse bu yarış çok çetin geçer. CHP’nin de kendine müttefikler bulması gerekir.

Eeey sevgili okur!.. Görüyorsunuz yerel seçimler, genel seçimlerden daha heyecanlı, takibi daha zevkli!..

Biz zaman zaman yerel ve genel siyasi yorumlarımızla sîzlerle birlikte olacağız..

Hem neymiş öyle sanat manat, kitap mitap, kent ment, planlama, mimarlık?!..

Biraz da fokurdayan kazanları izleyelim.. Hatta izlemekle kalmayalım,odun atalım odun!..
Hizmet gazetesini de bu arada kutluyoruz.

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık