Denizli’de 'Cumhur' kazandı ama kan kaybetti

Cumhur ittifakı Denizli’de yüzde 50’ye yakın oy aldı ve şehirde de seçimin galibi oldu. Ancak Ak Parti, bir önceki seçimde aldığı oya, ancak MHP’nin yüzde 9’a düşen oyunu alarak ulaşabildi. CHP, 2015’e göre Denizli’de oyunu artırdı ama Muharrem İnce’den daha düşük oy aldı. MHP Denizli’de arajı geçemedi, yüzde 16’dan fazla oyla hızlı giriş yapan İyi Parti’ye oy kaptırdı.

Denizli’de 'Cumhur' kazandı ama kan kaybetti
  • 25 Haziran 2018, Pazartesi 0:11

Denizli, Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yüzde 47,82 ile destekledi. Erdoğan, Cumhur ittifakının toplamından daha az oy aldı. Son referandumda muhalefetin birleşmesiyle ‘hayır’ oyu veren Denizli’de, 2015 seçimlerine kıyasla Ak Parti’nin oyunun düşüşü dikkat çekti.

Ak Parti 2015 seçimlerinde tek başına yüzde 49,50 oy almıştı. Bu seçimde Ak Parti’nin oyu yüzde 40,50’ye düştü. Milletvekilliği seçimlerinde Cumhur ittifakı yüzde 49,74 oy aldı ama yüzde 9,24’lük MHP oyu ile bu rakama ulaşılabildi.

CHP Denizli’de oyunu 2015 seçimlerine göre yüzde 3 yükselterek yüzde 28,22’ye çıkardı. CHP bu oranla üç milletvekili çıkarmayı başardı ama Denizli’den yüzde 35,40 alan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den daha az oy aldı.

Denizli’de bu seçimin kaybedeni MHP oldu. MHP yüzde 9,24 oyu ile barajı geçemediği gibi, Denizli’den yüzde 16,69 gibi ülke ortalamasının üstünde bir performans gösteren İyi Parti’ye milletvekilini de kaptırdı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık