Tabuta örtülen Devrimci Yol bayrağıyla hedef gösterdiler

ÖDP Denizli İl Yöneticisi Cemal Göktaş, son yolcuğuna uğurlandı. Göktaş’ın tabutuna serilen Devrimci Yol bayrağını PKK bayrağı zanneden İYİ Parti İl Başkanı Öztürk ve Pamukkale İlçe Başkanı Süpçin, taziye çadırını hedef gösterdi

Tabuta örtülen Devrimci Yol bayrağıyla hedef gösterdiler
  • 09 Ocak 2018, Salı 11:32

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Denizli İl Yöneticisi Cemal Göktaş geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. Göktaş, 2 gün önce rahatsızlanıp Denizli Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Göktaş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Göktaş, yol arkadaşları ve akrabaları tarafından bugün Çakmak Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede konuşan ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, Cemal Göktaş’ın mücadele dolu bir yaşam geçirdiğini vurgulayarak, Göktaş’ın mücadeleden bir an olsun vazgeçmediğini söyledi. Çoban, Göktaş’ın TÖB-DER’den Eğitim Sen’e kadar mücadelenin her alanında olduğunun altını çizdi.

Denizli'de vefat eden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Denizli İl Yöneticisi Cemal Göktaş'ın tabutuna örtülen Devrimci Yol bayrağını PKK bayrağı sanan İYİ Parti İl Başkanı Yasin Öztürk ile Pamukkale İlçe Başkanı Adem Süpçin, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile taziye çadırını hedef gösterdi. Denizli Belediyesi’ni de suçlayan Öztürk ile Süpçin’in ardından ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban açıklama yaptı.

 

ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban yaptığı açıklamada “Bizler İYİ Parti gibi partilerin provokasyon amacıyla neler yapabileceğini biliyoruz. Rusya konsolosluğu diye Hollanda konsolosluğuna yumurta fırlatan dünyadan, Türkiye’den bihaber bu kişilerin Devrimci YOL bayrağı için PKK bayrağı diyerek paylaşması provokatörlüktür. Bunu sorgulamadan “DENİZLİ’DE CENAZE TÖRENİNDE PKK BAYRAĞI” manşetiyle veren Denizli’nin bazı basını ise bu provokasyona hizmet etmektedir. Denizli basınının taziye evinin adresini vererek aileyi hedef göstermesi ise Denizli basınının sınıfta kaldığını göstermiştir. İYİ Parti il başkanı Yasin Öztürk’e ve Pamukkale İlçe Başkanı Adem Süpçin’e akıl fikir, bu provokasyona ortak olan Denizli basınına da gerçek, bağımsız habercilik anlayışı dileriz.” dedi.

Orhun Çoban açıklamasının devamında Cenazenin ÖDP İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Göktaş’a ait olduğunu belirterek açıklamasına şöyle devam etti: ”Cemal Göktaş parti yönetim kurulu üyesi olup, aynı zamanda Haziran Hareketi Denizli Meclisi üyesidir. Eğitim Sen’de demokratik hakları için mücadele etmiş emekli bir öğretmendir. Tabutun üzerine konulan bayrak hocamızın 40 yıldır mücadelesini verdiği Devrimci Yol siyasi hareketinin simgesidir. Ülkesinde siyaset yapanları tanımayanlar, sorumsuzca yaptıkları açıklamalarla halkı galeyana getirmeyi kendilerine görev edinmişlerdir. Alevi bir vatandaşın cenazesini hedef gösterenler, siyasi iktidar gibi ayrımcılık yapmaktadırlar. Bu provokasyon kokan açıklamaları kınayarak toplumu sağ duyulu olmaya davet ediyorum” (Kaynak: Birgün)

1980 öncesinin önemli mücadele platformlarından Devrimci-Yol yıllardan bu yana bu bayrağı kullanıyor.Sarı kırmızı ve siyah renklerdeki bayrakta yıldız ve mücadelenin simgesi sol yumruk gösteriliyor. Oysa PKK'nın kullandığı bayrakta sarı kırmızı ve yeşil renkler ise sadece yıldız bulunuyor.

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık