Milletin şikayetine, “Güvenmiyorsan yeme!” diyen esnaf başkanı, nerede kaldı Ahilik?

Denizli’deki ekmeklerde son zamanlarda çıkan yabancı maddeler büyük tepki çekmişti. Bu tepkiyi meclise taşıyıp, ekmeklerin neden böyle olduğunu soran CHP Milletvekili Melike Basmacı’ya Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban’dan tepki geldi. Oda başkanı, şikayeti değerlendirip çözüm üreteceğine, “beğenmeyen yemesin” demeye getirdi…

Milletin şikayetine, “Güvenmiyorsan yeme!” diyen esnaf başkanı, nerede kaldı Ahilik?
  • 09 Şubat 2018, Cuma 13:04

“Eline, beline, diline sahip ol!” Denizli esnafının yetiştiği Ahilik kültürünün mottosudur. Ancak Denizli’deki fırıncı esnafını yöneten Oda başkanı, halktan gelen şikayete tepkiyle cevap vererek, bu kültürden hayli uzak bir tavır sergiledi.

Malumunuz son dönemde ekmeklerden çividen dışkıya kadar her şey çıkıyor. CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı da bu konuşu TBMM’de soru önergesi yaparak, denetimin başındaki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na durumu iletti.

Halkın şikayetleri o kadar yoğundu ki, konu meclis gündemine girerek çözüme kavuşacak diye bekleyenler sabrededursun, Denizli’den çok garip bir tepki geldi. İkinci dönem başkanlık koltuğuna daha yenice oturan ve iktidara yakın söylemleriyle tanınan Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, ne Ahilik kültürüne ne de esnaflığa yakışmayacak bir açıklama yaptı.

Ekmeğin neden pislik içinde çıktığı sorusunu cevaplamak yerine, muhatabı olmaması gereken Milletvekili Melike Basmacı’ya yüklendi. Ekmeklerin içinden çıkan dışkıya cevap vermek yerine, “Sayın vekilin siyaset malzemesi yaptığı bu konuda, kasıtlı bir durum yoktur. Bunun cezaları yasalar gereği verilmektedir. Sayın vekil Denizli'de yapılan ekmekler ile ilgili güven duymuyorsa, yememesini tavsiye ediyoruz" dedi.

Başkanın kasıtlı durum yok dediği olay, Buldanlı bir vatandaşın evine dışkılı ekmek götürmesine neden oldu. Başkan, gerekli cezaların da verildiğini söyledi ama ceza miktarını ya da o pisliği yapan üyesini açıklamadı. Dahası “Bu ekmekler neden böyle?” sorusuna cevap vermedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık