Denizlili profesörden ABD vize yasağına farklı bakış

Kanada Kraliyet Akademisi Üyesi Bekillili Prof.Dr. Yusuf Altıntaş, ABD’nin vize yasağına ilişkin yazı kaleme aldı.

Denizlili profesörden ABD vize yasağına farklı bakış
  • 11 Ekim 2017, Çarşamba 21:44

Facebook hesabından yazısını yayınlayan Altıntaş, Ak Parti’nin politikalarını eleştirdi, ABD’yi cesaretlendirdiğini yazdı. Altıntaş’ın yazısı şöyle:

 

ABD Turkiye’ye vizeleri kaldirip ulkeyi Libya, Kuzey Kore, Iran gibi dusman oldugu ulkeler seviyesine cekti! Neden diye kafa yormak gerekiyor.

Kaypak dis politikanin ve ulke icinde adaletin tamamen iktidarin sopasi haline gelmesinin ulkeye actigi yaralar derin. ABD nin yaptigi ise firsatdan faydalanip yaptiklarini kamufle etmekten baska birsey degil. Nasil gelindi bu duruma?

AKP iktidari ABD ile andlasma yapip sonra mecliste kaytarip, guvenilmezligini kanitliyor. Fatura hemen ABD askerinin Iraktaki Turk askerine cuval gecirmesi ile kesiliyor.

FETO orgutu ile AKP iktidari paylasip, 450 yuksek rutbeli askeri Balyoz- Ergenekon kumpasi ile TSK dan uzaklastiriyor. Adalet FETO tayfasina teslim ediliyor, TSK iyice zayifliyor, epey muhalif gazeteci – sendikaci zindana atiliyor. ABD den tik yok, zira operasyonun patronlari kendileri idi.

FETO – AKP iktidar/parsel kavgasina tutusuyor. Iyice semirmis, devletin Adalet-Polis ve ordusunun cogunu ele gecirmis FETO darbe yapmaya kalkisiyor. Tabani olmayan, hile ve kumpaslarla devlete coreklenmis guruh hizlica cokuyor.

Darbeyi bahane eden AKP yuz binden fazla kisiyi isten atiyor ve binlerce insani zindana atiyor. FETO gidiyor, ayni kafadakiler gelip adaleti tarumar etmeye devam ediyor. Siradan insanlarla iktidara muhalifler zindana atiliyor. (Cumhuriyet ve Sozcu yazarlari hem FETOcu hem de PKK li diye civcivlerin bile dalga gececegi adalet ile iceri atiliyor).

Referandumda kanunsuz olarak devletin, yani halkin vergileri ile calisan carkin sulari EVET icin akitiliyor, Referandumda oy almak icin Almanya, Hollanda, ve Belcika gibi ulkelerin direk ic islerine karisip Turkiyeyi rezil etmekten cekinilmiyor.

Artik Turkiye dalgalara kapilmis gemi gibi bir kayadan bir kayaya carpiyor. Uluslararasi gorunusu soyle: Adalet yok, dis politikada serseri mayin gibi, ekonomisi cokmeye dogru giden, ne yapacagi bellli olmayan, hukuk –insan haklarini hice sayan, maceraci fakat zayif bir devlet.

ABD Turkiye’yi bu halde gordugu icin vuruyor. Hergun ulkeye saldiran PKK yi bizzat silahlandiriyor. APO posterlerinin onunde PKK yi egitiyor ve “bunlar OSG, PKK degil” gibi kuslarin bile yemeyecegi palavra ile Turkiye halki ile dalga geciyor. Zira amac Irak – Suriye koridorunda yandas petrol koridoru acmak. Zayif Turkiye de en buyuk hedeflerden. Askerin basina cuval gecirme, PKK yi silahlandirma, FETO darbesini destekleme bunlarin bir parcasi.

Acaba bu arada Istanbuldaki iki calisanin yakayi ele verdigi icin mi bu kadar siddetli bir reaksiyon gostermekde? AKP yukardaki hatalari ardi ardina yapip ulkeyi zayiflatmasaydi, hukugu rafa kaldirmasaydi, kilif bulabilecekler miydi yaptiklarina ?

Ulkesini seven bizim gibilerin isi ise artik daha da zorlasti. Neresini - nasil savunabilecegiz bu batak ic ve dis politikanin?

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık