Denizli protokolünden ramazan mesajları

11 ayın sultanı ramazan geldi, dün gece ilk sahura kalkıldı, bugün ilk oruçlar tutuldu. Denizli protokolü de 11 aşın sultanı ramazan ile ilgili mesajlar yayınladı.

Denizli protokolünden ramazan mesajları
  • 24 Nisan 2020, Cuma 12:05

İşte protokolün ramazan mesajları:

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Bir kez daha rahmet ve bereket ayına ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Rabbim nefsimizi terbiye ettiğimiz, feyz dolu oruçlar tutmayı nasib etsin. Ramazan ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği mübarek bir aydır. Özellikle içinde bulunduğumuz bu günlerde her zamankinden daha çok düşkün ve muhtaçlara yardım etmeli, en yakınımızdan başlayarak ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmalıyız. Tüm insanlığın büyük bir salgınla karşı karşıya kaldığı bu günlerde sabır çok önemli, alınan tedbirlere uymak çok önemli. Ben evinde kalıp tüm kurallara uyan ve olağanüstü sabır gösteren tüm hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayında da aynı sabrı gösterip kurallara en iyi şekilde uyarak bu işin üstesinden geleceğiz inşallah. Allah'ım bu mübarek ayda yapmış olduğumuz ibadetleri ve hayırları kabul eylesin.

Rahmetin ve mağfiretin doruğa ulaştığı 11 ayın sultanı ramazan ayında kalplerden sevgi, sofralardan bereket, evlerden huzur ve saadet eksik olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin ramazan ayını tebrik ediyor, bu mübarek ayın şehrimize, ülkemize ve tüm İslam alemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum."

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Ramazan ayı; barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı manevi bir atmosfer ve Yüce Allah'ın bizlere lütfettiği büyük bir nimettir. Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluştur. Bu gece kalktığımız sahur ile başlayan mübarek Ramazan ayı tüm İslam alemine hayırlar getirsin. Ramazan ayı; barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı manevi bir atmosfer ve Yüce Allah'ın bizlere lütfettiği büyük bir nimettir. Zira bu kutlu zaman, yorulan ruhlarımızı teskin etmek, bunalan gönüllerimize inşirah vermek, özümüze ve fıtratımıza yönelerek hayatımızın iman, kulluk ve güzel ahlak ekseninde muhasebesini yapmak için eşsiz bir fırsattır. On bir ayın sultanını bu yıl Müslümanlar olarak mahzun ve kederli olarak karşıladık. Maalesef koronavirüs salgını sebebiyle bu kutlu misafiri bu yıl sadece evlerimizde ağırlayacağız. Sahurun bereketini, iftarın sevincini, teravihin coşkusunu, mukabelenin huzurunu ve Ramazan'ı anlamlı ve unutulmaz kılan birçok eşsiz güzelliği bu yıl evlerimizi ibadet ve dua mekanı olarak hissedip yaşayacağız. Bu duygularla başta Pamukkaleli vatandaşlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerim ve İslam aleminin mübarek Ramazan ayının; kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirmesini temenni ederim.”

EKREM BAŞER (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
“Ramazan ayı, aziz milletimizin gönlünün zenginliğini gösteren yardımlaşma, anlayış, dayanışma, hoşgörü huylarının ön plana çıkmasını sağlayarak, milletimizin birbirleriyle beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirdiği mübarek günlerdir. Ramazan ayı demek arınma ve rahmet demektir. İslam dünyası olarak rahmet ve bereket mevsimi Mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluğunu yaşıyoruz. Bir yandan da tüm dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Ramazan ayını camilerde, meydanlarda, cadde ve sokaklarda doyasıya yaşayamayacak olmanın burukluğunu yaşıyoruz. Fakat Dünya tarihinin gördüğü en zor dönemlerden birini yaşadığımız bu günlerde; Birbirimize daha sıkı bağlanacağız, birlik ve beraberliğimizi dünyaya örnek olacak biçimde en üst seviyede tutacağız. Bu sıkıntıyı el birliği içinde inşallah uymamız gereken kişisel tedbirlere uyarak, sosyal mesafeye dikkat ederek, ibadetlerimizi evlerimizde eda edip, yardımlaşarak, mahrumiyetini yaşadığımız değerlerimizin ne kadar kıymetli olduğunu daha da iyi özümseyerek en kısa sürede atlatacağız.
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan’ı Şerif milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olsun.
Yüce Allah tutacağımız oruçları, ibadetlerimizi kabul eylesin. Bizleri birlik, beraberlik ve sağlık içinde Ramazan Bayramına kavuştursun.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık