Çivril Belediyesi’nden ‘barınak’ açıklaması

Geçtiğimiz haftalarda barınaktaki hayvanların açlık ve bakımsızlıktan telef oyduğu iddialarıyla gündeme gelen Çivril Belediyesi, iddialara ve haberlere hiç değinmeden bir açıklama yaptı ve “Biz iyi bakıyoruz” mesajı verdi.

Çivril Belediyesi’nden ‘barınak’ açıklaması
  • 05 Şubat 2018, Pazartesi 14:27

Belediyeden yapılan uzun açıklamanın ilgili bölümü şöyle:

“Çivril Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Veterinerlik Hizmetleri’ne bağlı olarak sokaktaki minik dostlarımızın refahı için hizmetine devam etmekte olan geçici bakımevimiz, Çivril Belediyesi Kum Eleme Tesisleri içerisinde kendine tahsis edilen alanda kurulmuştur. Veterinerlik Hizmetleri birimimiz, gerek sokaklarda yaşamlarına devam eden, gerekse sahibi olduğu dostlarımızın herhangi bir nedenden dolayı bakımının üstlenilemediği  durumlarda, sadık canlarımıza kucak açmakta, onların tedavilerini, aşılarını, çeşitli operasyonlarını elindeki imkanları maksimum düzeyde kullanarak gerçekleştirmekte, bakım ve beslemelerini yapmakta, yasa ve mevzuat çerçevesinde gerekli süre içerisinde sahiplendirme çalışmalarını artan bir ivme ile sürdürmektedir. Misafir ettiğimiz canlarımızın sahiplenilmemesi durumunda ise canlarımızın doğal yaşam hakları, refahları ve 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nunca düzenlenen gerekliliğe istinaden dostlarımız yaşamlarına devam edebilecekleri noktalara uygun tedavi, kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme prosedürlerinin yerine getirilmesi akabinde bırakılmaktadır. 01.01.2017-01.11.2017 faaliyet planı ve raporuna göre yıl içerisinde 917 adet minik dostumuz sokaklardan alınmış, 258 adet dostumuz sahiplendirilmiş, 917 adet dostumuzun aşıları yapılmış, 142 adet dostumuzun da kısırlaştırma ve tedavi süreçleri tamamlanıp küpeleme ile aşılama sonrasında alındıkları ortamlarına bırakılmıştır. Ayrıca dostlarımızın beslenmesi adına 13.200 sayıda ekmek ve 165 paket de kuru mama temini gerçekleştirilmiştir (Belediyemizce alınan ve vatandaşlarımız tarafından bağışlanan). Aynı zamanda ilçemizde bulunan lokantalar, yemekhaneler ve düğün-mevlüt organizasyonlarından artan yemekler özel kaplarda toplanılarak kontamine olmuş kısımlarından ayrıştırılıp sokaktaki canlarımıza verilmek üzere hazırlanmaktadır. Her gün görevli personellerimiz tarafından bakımevimizde bulunan dostlarımızın bulunduğu alanların temizlikleri yapılmaktadır. Akabinde veteriner hekim kontrolleri ile tedavilerinin yanı sıra beslenmeleri sağlanmaktadır.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık