ADD’den tepki: Gerici zihniyetle mücadelemiz sürecek

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde bulûğ çağı ile ilgili skandal ifadelerine tepkiler dinmiyor. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi, uzun bir aradan sonra ses çıkardı ve “Şeriat devletinde yer alabilecek uygulamaların önünü açmaya çalışıyorlar. Bu gerici zihniyetle mücadelemiz sürecek” dedi.

ADD’den tepki: Gerici zihniyetle mücadelemiz sürecek
  • 04 Ocak 2018, Perşembe 8:50

Açıklamayı ADD’nın Başkan yardımcısı Gülçin Seyhan yaptı, diğer üyeler de destek verdi. Atatürk’ün kazanımlarının aktarıldığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın skandal ifadelerine değinildi.

Seyhan,  Türkiye’nin din devletine doğru hızla yol aldığını belirtip, “Çağdaş, laik ve bilimsel eğitimden, demokratik yaşama kadar her alanda mazlum milletlerin ve hatta birçok Avrupa ülkesinin bile imrenerek baktığı Türkiye Cumhuriyeti bugün ne yazık ki; kuruluş ilkelerine aykırı bir şekilde hızla bir din devleti olma yolundadır” dedi.

Seyhan devamla şunları söyledi:
Devlet kademesinde yer alan bazı yetkililer bugün  iktidar gücüne dayanarak her türlü fetva ve demeçle kadın haklarına karşı tutumlarını sürdürmektedir.  Kadına karşı  çağdışı açıklamalardan cesaret alan gerici zihniyet sayesinde,  gün hatta saat  geçmiyor ki bir kadın cinayeti görülmesin, tecavüz ve çocuk istismarı olmasın.

Bugün ne yazık ki Diyanet İşleri’nin,  amacının dışına çıkıp, toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran fetvalar veren, gerici amaçlara hizmet eden bir kurum haline geldiğini görmekteyiz.
Daha önce de babası öz kızına şehvet duyabilir, yönünde sapkın bir fetva yayınlayanlar,  sistematik şekilde birçok konuda yaptığı açıklamalarla, şeriat devletinde yer alabilecek uygulamaların önünü açmaya çalışmaktadır.

Atatürk sayesinde ekonomik, siyasi ve sosyal haklarını elde etmiş ve yine onun ışığı ile aydınlanmış Türk kadınları olarak bizler; laik ve çağdaş bir ülkede görülemeyecek bu tür açıklamalar ve uygulamaları şiddetle kınıyoruz.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık