26 ton çelik kullanılan 27 metrelik horoz heykel Türkiye’nin gündeminde

Tüm itirazlara rağmen Hüseyin Gürlesin’in üniversitenin sırt bölgesine yaptığı Seyir tepesi, ‘Millet bahçesi’ konseptiyle alelacele açıldı. İsmi tutmadıkça değiştirilen para tuzağı projede 26 tonluk 27 metrelik horoz heykeli de tartışma konusu oldu.

26 ton çelik kullanılan 27 metrelik horoz heykel Türkiye’nin gündeminde
  • 10 Mart 2019, Pazar 16:49

Hüseyin Gürlesin tarafından Pamukkale Üniversitesi Kampüsü'ndeki dağlık alanda yapımı süren Millet Bahçesi ve Seyir Terası Projesi'nin Horoz Köy etabına, dev horoz heykeli dikilecek. Heykeltıraş Osman Atmaca tarafından yapımına 6 ay önce başlanılan heykel ve kaidesi için toplam 26 ton demir kullanıldı. Kaidesiyle birlikte 27 metre yüksekliğinde olacak heykel, ışıklandırma sisteminin yapılmasının ardından yerine yerleştirilecek. Dev horoz heykeli, kentin her yerinden rahatlıkla görülebilecek. Ayrıca heykel renkli ışıklandırma sistemiyle geceleri de görülebilecek. (DHA)

Öte yandan dev horoz heykeli Türkiye’de gündem oldu. Yaygın gazetelerin internet sayfaları habere yer verirken, sosyal medyada da gündem oldu. Bazı muhalif sosyal medya hesapları dev horoz heykelini Ak Partililerin geçmişte yaptığı ’80 yılda sadece heykel diktiler’ sözlerine atıfta bulunarak, “Sata sata bitirilemeyen fabrikalardan bahsetmeyip, "80 yılda sadece heykel yaptılar" diyenler, fabrikaları satıp, heykel yapmaya başladı! Hadi bakalım!” ifadelerini kullandı.

Horoz neden sırtını şehre dönmüş?
Başka bir eleştiri konusu da horoz heykelinin şehre sırtını dönmüş olması yönünde eleştiriler yaptı. Bazı kullanıcılar, horoz heykelinin yönünün Kıble’ye çevrildiği için şehrini sırtına dönmüş olabileceği savını ortaya attı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 3

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık