Tütün üreticisinin ‘zarardayız’ isyanı

En yüksek verginin uygulandığı ürünlerin başında gelen sigaranın bir paketi bakkalda 14 liraya satılırken, tüccara mahkum edilen üreticinin elindeki bir kilogram tütün 11 liraya zor satıldı.

Tütün üreticisinin ‘zarardayız’ isyanı
  • 21 Şubat 2018, Çarşamba 15:40

Acıpayam’lı tütün üreticileri fiyatlardan memnun kalmadı. Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım tütün üreticilerinin dertlerini dinledi.

 

Tütünlerini teslim eden Acıpayam’lı üreticiler bu yıl fiyatların düşük olduğunu dolayısı ile zararda olduklarını ifade ettiler.

 

TÜTÜN DİKMEYECEĞİZ

Tütün fiyatlarının düşük olduğunu aktaran üreticiler “Bu yılki fiyatlar bir çok üreticiyi üzdü. Kilosu 11 ile 14 lira arasında fiyatla tütün satan ağırlıkta. Bu da üreticiyi memnun etmedi. Çünkü tütünün maliyeti zaten bu rakamlarda. Bizim kazancımız nerde. Geçen yıl dekarı 150 liraya kiraladığımız tarla bu yıl 250 lira. Mazot fiyatı 5 lirayı geçti. Örtü naylonu ve diğer malzemelerin fiyatları arttı. Maliyetlerde büyük artış var. Bu şartlar altında önümüzdeki sezon tütün dikmeyi düşünmüyoruz” şeklinde konuştular.

 

Üreticilerin dertlerini dinleyen Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, kendisinden ilgilenilmesini istedikleri konuların takipçisi olacağını söyledi.

 

Haber: Ramazan Alkan / Acıpayam Gazetesi.com -  http://www.acipayamgazetesi.com/?Syf=18&Hbr=1017103&/Acıpayam’lı-tütün-üreticileri-fiyatlardan-memnun-kalmadı.#.Wo05yYg1OWQ.facebook

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık