DEGİAD Başkanı Urhan, TUGİK genel kurulunun iptalini değerlendirdi

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu’nun (TÜGİK), geçen yıl şubat ayında yapılan genel kurulu usulsüzlük nedeniyle iptal edildi. TÜGİK’e üye derneklerden biri olan Denizli Genç İş İnsanları Derneği’nin (DEGİAD) Başkanı Hakan Urhan, “TÜGİK’i eski gücüne ve işlevine kavuşturacağız” dedi.

DEGİAD Başkanı Urhan, TUGİK genel kurulunun iptalini değerlendirdi
  • 19 Haziran 2023, Pazartesi 16:04

TÜGİK’in (Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu) 02 Şubat 2022 tarihinde yapılan ve Erkan Güral’ın Genel Başkan seçildiği seçimli olağan genel kurulu hukuka aykırılık gerekçesi ile davanın görüldüğü Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Genel Kurul’da başkan adayı olan Serhan Yıldız ve ekibi divan seçiminden başlayarak genel kurul süresince yapılan hukuksuz işlemlere sert tepki göstermiş ve tutanaklara kayıt düşmüşlerdi. Buna karşın divan başkanı ve divan üyelerinin haksız ve hukuk dışı tavırları sebebiyle genel kurulu terk eden Serhan Yıldız ve kendisini destekleyen delegeler süreci yargıya taşımışlardı.

Yapılan yargılama sonucunda Mahkeme genel kurulun iptaline karar verdi. Bu durumda genel başkan seçilen Erkan Güral’ın ve diğer organ üyelerinin de görevleri düşmüş oldu. Serhan Yıldız açıklamasında “Biz sadece haksızlığa, hukuksuzluğa karşı duruş gösterdik. Keşke Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden birisi olan TÜGİK bu tür hukuksuzluklarla anılmasaydı. Biz genel kurul esnasında divan heyetini ısrarla hak ve hukuka davet ettik. Ancak maalesef başta divan başkanı olmak üzere bizi duymak istemediler ve her itirazımıza ‘hukuk yolu açık’ diyerek ket vurdular. Biz de yüce Türk adaletine güvenerek yargı yoluna başvurduk. Neticesinde Sayın Mahkeme bizi haklı buldu ve genel kurulun iptali yönünde hüküm kurdu. Beşer şaşar ancak önemli olan hatadan ders çıkarabilmektir. Biz şimdi Sayın Güral ve yönetiminden gereğini yapmalarını bekliyoruz” dedi.

 

URHAN’DAN DEĞERLENDİRME

TÜGİK’in kurucu derneklerinden biri olan DEGİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan ise konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“02.02.2022 tarihinde Ankara’da gerçekleşen ve bizim de DEGİAD Delegasyonu olarak yer aldığımız TÜGİK Genel Kurulu’nda görev alan Divan Başkanlığı’nın usulsüzlüğünü, demokrasi ve hukuku ayaklar altında çiğnemesini, yaşanan zorbalığı ve tüm bunlara müsamaha gösteren TÜGİK Yönetim kurulu ve Başkanı’nı şiddetle kınamıştık. Tek adam keyfiyetinin hakim olduğu, bir grubun ikbali adına bu denli köklü bir kurumun ismindeki “genç” ibaresinin cebren “girişim”e çevrilmeye çalışıldığı hicap duyulası akşamın sonuçlarını tanımadığımızı çok net ifade etmiştik. Adalete taşımış olduğumuz haklı davamızda Sayın Mahkeme de bizim lehimize karar verdi ve genel kurul sonuçlarını hükümsüz kıldı. Önümüzdeki süreçte TÜGİK’in hak ettiği eski gücüne ve işlevselliğine kavuşması adına gereken tüm çalışma ve özveriyi göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık