Şeker fabrikaları satılmadan, mibzerler satıldı

Şeker fabrikaların özelleştirmesi gündemden düşmezken, Çivril’deki Pancar dairesi, çiftçilere kullandırılan 56 mibzeri ihaleyle sattı, 4’ünü hurdaya ayırdı. İddiayı gündeme taşıyan Genç Çivril Gazetesi, ekim zamanında yapılan satışla birçok çiftçinin mağdur olduğunu iddia etti.

Şeker fabrikaları satılmadan, mibzerler satıldı
  • 05 Nisan 2018, Perşembe 10:29

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda tepkiler dinmezken Çivril'de ilginç bir gelişme yaşandı. Genç Çivril Gazetesi, Çivril Pancar Dairesi’nin, çiftçilerin pancar ekiminde kullandığı 56 mibzeri ihale ile sattığını iddia etti. Gazetede yer alan habere göre; elinde 60 tane mibzer bulunan Pancar Dairesi kalan 4 mibzeri de arızalı olduğu gerekçesiyle depoya kaldırdı. Şeker fabrikaları henüz satılmadan elde bulunan mibzerlerin alelacele satılması ise gerek Çivril Kamuoyunca gerekse Çivrilli çiftçilerce tepkiyle karşılandı.

Tanesi yaklaşık iki bin liradan satılan mibzerler alıcılar tarafından götürülürken mibzeri olmayan pancar üreticileri kendi imkanlarıyla pancarlarını ektirdiler. Pancar üretiminde her geçen gün işlerin daha da zorlaştığını ifade eden çiftçiler “Kota probleminden dolayı zaten pancarı sınırlı üretebiliyoruz. Ayçiçeğinde verim düştü, pancar da kota var, günden güne ürün çeşidimiz azalıyor. Eğer fabrikalar satılırsa tahminimiz pancar üretimi tamamen bitecek. Pancar dairesinin elindeki mibzerleri yangından mal kaçırır gibi satması bizce pancarın artık gözden çıkarıldığının göstergesi. Önceden bu mibzerlerle ekim yapılıyordu. Şimdi mecburen çiftçi parasıyla ektirmek zorunda. Zamlar, uçuk fiyatlar derken Çiftçinin yükü dünyalar kadar oldu. Bugün tüccarlar, çiftçiye yönelik esnaflar çiftçinin sırtından para kazanırken biz yerimizde sayıyoruz ya da geriliyoruz. Bizim üzerimizden para kazanan insanlara ürünümüzü beğendirmek için ne hallere düşüyoruz. Köylü milletin efendisidir anlayışından nerelere geldik. Umuyoruz bu politikalar bir gün düzelecek ve köylü hak ettiği itibarı geri kazanacak.”dediler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık