Denizli’nin en çok borcu olan 7’nci şehir olması

Denizli, belediyelere kredi sağlayan İlbank’ın en borçlu belediyeler listesinde 505 milyon TL borçla 7’nci sırada yer aldı. Bu borç, Büyükşehir’in 1.12 milyar liralık bütçesinin yüzde 45’ine tekabüül eden borç gerçekten çok mu, nerelere harcandı…

Denizli’nin en çok borcu olan 7’nci şehir olması
  • 01 Mart 2018, Perşembe 16:26

İlbank’ın en borçlu belediyeleri açıkladığı listesi üç gün önce yayınlandı. Son üç gündür de dönem dönem gündeme geliyor ya da haber oluyor. İlbank’ın açıkladığı listeye göre; Denizli’deki 30 büyükşehirden biri olan Denizi Büyükşehir Belediyesi 505 milyon lira borçla listenin 7’nci sırasında yer alıyor.

BÜTÇENİN YÜZDE 45’İ
Öncelikle, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 bütçesi 1 milyon 132 milyon 107 lira olarak meclisten geçti. Dolayısıyla İlbank’a olan borç, bütçenin yüzde 45’ini oluşturuyor.

NEDEN İLBANK’A BORÇLANIYORLAR
İlbank’a belediyelerin borcu aslında hiç bitmiyor… Özel şirketlerin kendi kaynaklarından yatırım yapmasındansa banka kredisiyle yatırım yapmasına benzeyen sistem, belediyelerin en çok başvurduğu sistem. Çünkü İlbank, zaten belediyelere nüfus oranında pay veriyor. Belediyeler de bu paydan düşülmek üzere İlbank’tan kredi alıyor. Pay almak yerine kredi taksitlerini ödüyor…

NEDEN BU KADAR BORÇ VAR
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun çok olmasının en birinci sebebi altyapı ve yol yatırımları… 2008’de başlayan altyapı çalışmaları için İlbank’tan dönem dönem kredi alıyor. Ayrıca çılan yeni yollar ve kavşak düzenlemeleri için Büyükşehir’in başvurduğu en sık yöntem İlbank kredisi…

MECLİS BORÇLANMA YETKİSİNİ BAŞKANA VERİYOR
Göreve geldiğinden bu yana Nihat Zeybekci döneminde başlatılan altyapı çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan sık sık borçlanma yetkisi alıyor. Göreve geldiği 2014 yılından bu yana sıkça borçlanma yetkisi verildi.

ACİLİYETİ VARDI
Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkan vekili Halil Pekdemir, borcun yüksek olmasını sorunların çokluğuna bağladı. Denizlihaber.com’a konuşan Pekdemir, DESKİ’nin 4 kilometreden fazla altyapı döşediğini araç sayısının artmasıyla da yolların ve kavşakların ihtiyaç olduğunu söyledi.

ÖDENEBİLİR BÜYÜKLÜKTE
Pekdemir, “Hizmetlerin aciliyetine bakıldığında kredi borçlanması bizim için bir fırsattı. Borçlanma şansımız varken hizmetlerin bir an evvel yapılması adına bu yetkiyi Sayın Zolan’a verdik” diyen Pekdemir, hem borçlanma tutarının hem de kredi geri ödemesinin Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ödeyebileceği büyüklükte olduğunu da dile getirdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık