Denizli’de şarap turizmi olur mu, göreceğiz…

Denizli, 2 bin 500 yıllık bir mirasla kaliteli şaraplar üretiyor… Avrupa’da büyük bir ekonomi yaratan şarap turizmi nispeten ülkede çok az yerde var… Denizli’de ilk kez bir belediye şarap turizmiyle ilgili eylem planı hazırladı. Çal Belediyesi, şarap tutkunlarını ilçeye çekmeyi planlıyor…

Denizli’de şarap turizmi olur mu, göreceğiz…
  • 08 Aralık 2017, Cuma 15:31

Çal’ın Hançalar mahallesinde faaliyet gösteren Erdel Şarapları’nın, Avrupa ikincisi olması Çal şaraplarının dünyadaki prestijini arttırırken, firmayı ziyaret eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “firma yetkilileri Hüseyin Kuzu ile Ümit Barış Kuzu’yu kutladı.

 

Fethi Akcan, “Çal ve Bekilli’de yılda 30 bin ton şarap üretiliyor. Bu da Türkiye’deki üretimin yüzde 30’unu oluşturuyor. Kalite ve markalaşmada önemli yol kat eden Çal’da şarap turizminin başlaması için çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da ‘Çal Şarabı Tadım Günleri’ düzenleyeceğiz. Çal Garası markasıyla firmalarımızın şaraplarını dünyaca ünlü şarap tadımcıları tadacak. 2018 Dünya Güzellik Yarışması Türkiye’de yapılacak. Dünya güzellerini Çal’a davet ettik. Çal’da şarap turizmini başlatacağız. Turizmciler ile de görüşmelerimiz sürüyor. Bu çalışmalar 3-5 ayda bitecek çalışmalar değil. Hedefimiz 2-3 yıl içinde şarap turizminde çok önemli yol kat etmek. Çal’daki firmalarımız öncelikle şarap tadım merkezi kurmalıdır” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Selahattin ÇETİN Selahattin ÇETİN 15.01.2018

Çal ilçesi Hançalar Mahallesi'nde faaliyet gösteren Erdel Şarapçılık'ın Hanchalar markasıyla ürettiği Öküzgözü*Syrah şarabı İngiltere'de düzenlenen International Wine Challenge'da gümüş madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı. Markanın bir diğer şarabı olan Chardonnay ise aynı yarışmada jüri tarafından onur ödülüne layık görüldü. Hançalar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Erdel Şarapçılık'ın bu başarısı Çal şaraplarının dünyadaki prestijini arttırırken, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Erdel Şarapçılık üretim tesisini ziyareti esnasında; “Şarap turizmi için start verdik” diyerek, firma yetkilileri Hüseyin Kuzu ve Ümit Barış Kuzu’yu tebrik etti. “Çal ve Bekilli’de yılda 30 bin ton şarap üretiliyor. Bu da Türkiye’deki üretimin yüzde 30’unu oluşturuyor. Kalite ve markalaşma da önemli yol kat eden Çal’da şarap turizminin başlaması için çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da ‘Çal Şarabı Tadım Günleri’ düzenleyeceğiz. Çal Garası markasıyla firmalarımızın şaraplarını dünyaca ünlü şarap tadımcıları tadacak. 2018 Dünya Güzellik Yarışması Türkiye’de yapılacak. Dünya güzellerini Çal’a davet ettik. Şarap turizmi için start verdik. Çal’da şarap turizmini başlatacağız. Turizmciler ile de görüşmelerimiz sürüyor. Bu çalışmalar 3-5 ayda bitecek çalışmalar değil. Hedefimiz 2-3 yıl içinde şarap turizminde çok önemli yol kat etmek. Ayrıca Çal’da faaliyet gösteren şarap firmalarımız öncelikle şarap tadım merkezi kurmalıdır” dedi.

yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık