Yaşayan İnsan Hazinesi Halime Özke ilgi odağı oldu

UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi olarak ilan edilen Beyağaçlı sipsi ustası Halime Özke, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ödülünü almasının ardından ilgi odağı oldu. Özke, makam makam gezdi, mutluluğunu Denizli’yi yönetenlerle paylaştı. Özke, Vali Hasan Karahan’ı ziyaretinde makamda sipsi çaldı.

Yaşayan İnsan Hazinesi Halime Özke ilgi odağı oldu
  • 14 Şubat 2020, Cuma 15:22

UNESCO tarafından Hayri Dev’in ardından Yaşayan İnsan Hazinesi ilan edilen 72 yaşındaki sipsi ustası Halime Özke, kısa süre önce Külliye’de düzenlenen törenle ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

 

7 yaşında başladığı sipsi macerasını uzun yıllardır devam ettiren, hem yapımı, hem de icrasında söz sahibi olan sipsi ustası Halime Özke, Yaşayan İnsan Hazinesi ilan edilmesi ve ödülünü almasının ardından mutluluğunu makam ziyaretleriyle, Denizli’yi yönetenlerle paylaştı.

 

İLK ZİYARETİ VALİ KARAHAN’A YAPTI

Yaşayan insan Hazinesi Halime Özke, önce Vali Hasan Karahan ile bir araya geldi. Valilik’te Karahan’ı ziyaret eden Halime Özke, ziyaretini makamda çaldığı sipsi ile renklendirdi.

 

Bir süre Halime Özke ile sohbet eden, yarım asrı geçen sipsi ustalığı üzerine bilgiler alan Vali Karahan, ziyaretin sonunda Yaşayan insan Hazinesi’ne altın hediye etti.

 

BAŞKAN ZOLAN’I ZİYARET ETTİ

Yaşayan İnsan Hazinesi Halime Özke, Vali Karahan’ın ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından da kabul edildi. Ziyarete Halime Özke’nin yanı sıra, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, ailesi ve beraberindekiler katıldı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin Beyağaç ilçesinde yaşayan sipsi ustası Halime Özke'nin aldığı UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödülünün tüm Denizli’yi gururlandırdığını söyledi.

 

Başkan Osman Zolan, “Cumhurbaşkanımız ülkemizde sizin gibi değerli yaşayan insan hazinelerine çok önem veriyor. Bu kapsamda çok özel isimleri davet ettiler. Denizli’den de sizlerin olması bizleri ayrıca mutlu etti" dedi.

 

"ŞEHRİMİZİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Sipsi ustası Özke'yi daha önce farklı programlarda dinlediğini anlatan Başkan Zolan, "Denizlimizin değerlerini ve güzelliğini ortaya koyuyorsunuz. Bizler de şehrimizin değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Özke ise, ödüle layık görüldüğü için gurur duyduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Yaşayan İnsan Hazinesi ilan edilmesinin ardından tüm dikkatlerin üzerinde toplandığı Halime Özke, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol ile de bir araya geldi.

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık