TKDK’dan çiftçiye 60 milyon euroluk destek çağrısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) çiftçilere yönelik destekler için başvuruları kabul etmeye başladı. Bu yıl, tarımsal çeşitliliği artıracak projelere 60 milyon euro (Yaklaşık 400 milyon TL) destek sağlayacak.

TKDK’dan çiftçiye 60 milyon euroluk destek çağrısı
  • 18 Haziran 2019, Salı 14:27

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada 6’ncı çağrının “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbirlerinden oluştuğu bildirildi. Açıklamaya göre şu alanlarda yapılacak yatırımların yüzde 55 oranında hibe desteği sağlanacak:
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri kapsamında; Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları ve Yenilenebilir Enerji Tesislerinin kurulumuna yönelik yatırımlar desteklenecektir.

Açıklamada başvurularla ilgili şu bilgiler paylaşıldı: Başvurular 08.07.2019 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 20.08.2019 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 23.08.2019, saat 18:00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Destek oranı U olup toplam destek bütçesi ise 60.000.000 Avro olacaktır.

Konu ile ilgili açıklama yapan TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat KAR “IPARD II Programının altıncı çağrı ilanına çıkmış bulunmaktayız. Uzun süredir beklediğimiz bu çağrıdan tüm Denizlili yatırımcılarımızın faydalanmaları için yatırımcılarımızdan hızlı davranmalarını istiyoruz.” dedi.
Kar ayrıca “Başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı Başvuru kuralları için, Başvuru Çağrı Rehberi (Versiyon 6.0) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) ve İl Koordinatörlüklerinden temin edilmelidir. Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir. Ayrıntılı bilgi için tüm yatırımcılarımızı kurumumuza davet ediyoruz ” dedi.

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık