Tavas Belediyesi, çiftçilere 1.624 çuval gübre dağıttı

‘Tavas Belediyesi Geleceğine Sahip Çıkıyor, Tarım Ve Hayvancılığı Destekliyor, 7’den 70’e Çiftçisi İle Buluşuyor Projesi’ kapsamında Tavas ve mahallelerinde eğitim alan 232 çiftçiye bin 624 çuval yerli gübre dağıtıldı.

Tavas Belediyesi, çiftçilere 1.624 çuval gübre dağıttı
  • 20 Ocak 2022, Perşembe 14:58

Tavas Belediyesi, hububat ve yem bitkileri yetiştiriciliği alanında projeye başvuran üreticilere ‘inhibütör, yavaş salınım - akıllı gübre teknolojisine’ sahip gübreleri çiftçilerle  buluşturdu. 

Programa Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, göreve geldikten hemen sonra Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünü kurarak çiftçi ve üreticilere destek olmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

“Üreticilerimizin her zaman yanındayız” diyen İnamlık, “Belediye olarak her alanda çalışmalarımız devam ediyor, bölgemizin kalkınmasını, istihdamını sağlamak ve ekonomiyi geliştirmek öncelikli görevlerimiz arasındadır. Projemiz kapsamında akıllı gübre Teknolojisini İlçemize ve üreticilerimize kazandırıyoruz. Bu teknoloji ile çiftçilerimiz daha çok verim ve daha kaliteli ürünler elde edecekler.
Gübrede bulunan azot bitkilerin en çok kullandığı kritik bir besin elementidir. En çok üretilen ve çiftçiler tarafından en çok kullanılan gübreler azotlu gübrelerdir. Türkiye’nin ilk akıllı milli gübresi olan bu gübre ile üretimin artması ve elde edilen yüksek kaliteli verim ile çiftçilerimizin gelir seviyesinin yükseltilmesini de amaçlamaktayız. Hedefimiz de yeni teknolojiyi kullanarak üretimin devam etmesi, yeni üreticilerin sayısı ve ekim alanlarını arttırmaktır.  Verdiğimiz hibelerle tarımsal alandaki yeni teknolojileri İlçemize ve çiftçilerimize kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık