Pamukkale’nin tarihi sokaklarına turist yağacak

Pamukkale ve Denizli turizminin en büyük eksiklerinden tarihi ve turistik sokaklar projesi Pamukkale Belediye Başkan adayı Avni Örki’nin gündeminde. Örki’nin İnşaat Mühendisleri Odası’nda paylaştığı projeler beğeni kazandı.

Pamukkale’nin tarihi sokaklarına turist yağacak
  • 18 Mart 2019, Pazartesi 17:03

 

Cumhur İttifakı AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki, Denizli İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi'ni ziyaret etti. İMO Denizli Şube Başkanı Murat Şenel ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada Örki, Yönetim Kurulu Üyeleri'ne hayata geçirecekleri proje ve çalışmaları anlattı. Katılımcıların isteklerini bir bir not alan Başkan Adayı, üyelerin sorularını da cevapladı.

 

Pamukkale'nin modern bir şehir mimarisine kavuşmasını amaçladıklarını belirten Örki,"İlçemizin modern ve insanların sokaklarında yürüdüğü zaman bütünüyle göze hitap eden bir silüete kavuşmasını istiyoruz. Pamukkale tarihiyle harmanlanmış, kimlik sahibi caddelere, sokaklara ve meydanlara sahip olacak. Bunu da hep birlikte fikir alışverişi yaparak gerçekleştireceğiz" dedi.

 

"TARİHİ VE TURİSTİK SOKAKLARIMIZI TURİZME KAZANDIRACAĞIZ"

Pamukkale'de turizmi artırmaya yönelik projelerinden bahseden Başkan Adayı Örki, "İlçemize dünyanın dört bir tarafından gelen turistleri şehir merkezine çekecek projeleri hayata geçireceğiz. Kent turizmine destek olmak amacı ile kent merkezindeki belirlenmiş sokaklar, tarihi ve turistik sokak konseptinde yenilenecek. Dünyanın birçok şehrinde turistler bu sokaklara sadece fotoğraf çektirmek için akın ediyor. Biz de bunu amaçlayarak, tarihi ve turistik sokaklarımızı turizme kazandıracağız. Diğer yandan hem şehrimizin kimliğine katkı bulunması, hem de tarihimize sahip çıkmak bakımından Pamukkale İlçemizde bulunan tarihi yapıları restore edeceğiz. İçinde tarihi konaklar, okullar, iş yerlerini bulunduran bu yapılar ilk günkü haline restore edilerek şehrimize kazandırılacak ve yok olmaktan kurtulacak. Bu yapılarımız da yine farklı sosyal projelerde yaşayacak. Aynı zamanda yine bu yapıları turizme dahil edecek, turistlerin beğenisine sunacağız" diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık