Pamukkale Belediyesi’nin Seyir Tepesi projesnde revizyon yapıldı

Pamukkale Belediye Başkan Avni Örki, yapımı devam eden Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Millet Bahçesi ile ilgili olarak yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yaptı, “Tamamlandığında 147 milyon liraya bulacak olan maliyet yapılan titiz çalışmalarla 120 milyon liraya düşürüldü” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin Seyir Tepesi projesnde revizyon yapıldı
  • 08 Temmuz 2019, Pazartesi 17:01

Pamukkale Belediyesi’nde devam eden projelerden biri olan Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Millet Bahçesi konusunda Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Temmuz ayı meclis toplantısında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Millet Bahçesi ile ilgili olarak Başkan Örki, “Bu proje Orman ve Tarım Bakanlığı'ndan kiralanmış ve başlanmış bir projedir. Bu Denizli halkının hizmetine sunulacak bir yatırım. Önceki mecliste yerinde inceleme yapalım kararı almıştık. Bunun ile ilgili olarak tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla teknik arkadaşlarımızdan bilgiler aldık. Bu projeyi yerinde gördüğümde belli bir orana geldiğini gördü. Alanda yüzde 72 fiziki tamamlama yapılmış durumda. Biz göreve geldikten sonra yeni bir alanın düzenlenmesi yeni yolların açılması da söz konusu değil, açılan yolların kilit taşı gibi iyileştirmesi yapılacak. Biz yeni bir yeri eşeleyelim, yeni bir yeri kazıp bina yapalım düşüncesinde de değiliz” diye konuştu.

“27 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANDI”

“Projenin bu hali ile noktalanıp noktalanamayacağı da dahil olmak üzere her görüşü araştırdık ve projenin tasarruf ile devam etmesi noktasında karar verdik” diyen Başkan Örki, “Proje 100 milyon lira +KDV ve fiyat farkı ihale edilmiş. Gelinen noktada yüzde 72’si tamamlanmış. Proje ilk planlandığı gibi yapılsaydı toplam maliyeti 147 milyon lira olacaktı. Ancak biz burada nasıl tasarruf yapabiliriz diye düşündük. Yapılacak ekstra binalar varsa o binaların yapılmaması ile tasarruf yapabiliriz dedik. Orada yapılacak lüks harcamalar varsa onları da yapmayarak tasarruf edebiliriz dedik. Çok daha fazla yeşillenmeye önem verelim dedik. Doğal yeşillik çıkarsa müdahale etmeyip, doğal hayata müdahale etmeyelim dedik. Burada yapılması düşünülen teleferik ve teleski hatları ile 2 kır kahvesi, 2 kır lokantası, idare ve ziyaretçi binaları, bekçi kulübesi, büfe, yağmur barınakları, depo, satış birimleri ve gözlem kuleleri iptal edildi. Horoz ve civciv kümesleri, pergola, kamelya ve bankların sayıları azaltıldı. Araç, yaya yolu ve kaldırımların malzemeleri değiştirildi. Tüm bu değişikliklerden sonra 27 milyon liralık tasarruf ortaya çıktı. Yapılan çalışma sonunda bu projenin 120 milyon liraya tamamlanabileceği öngörüldü. Böylece 27 milyon lira tasarruf etmiş olduk. Projenin bu noktadan sonra yapılamaması gibi bir sonuç olmayacağını herkes biliyor. Bu noktadan geriye dönüş mümkün değil. Teknik olarak bu mümkün değil. Biz her düşünceye saygı duyduğumuz için her ihtimali dikkate aldık. Burada çalışmalar tamamlandığında hemen orada yeşil bir alan göremeyeceğiz. Bunun da bir zamanı olacak. Doğanın kendini toparlaması ve bizim ona yapacağımız katkılarla, istinat duvarları dahil her alanın yeşil doku ile buluşması sağlanacak. Biz daha çok yeşil halde kalması için çalışmalar yapılmasını istedik. Burası tamamlandığında kente gelen turistlerin daha fazla şehir merkezinde kalmasını sağlayacak unsurlardan biri olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık