Otoyoldan parası olan geçecek

Denizli ile Aydın arasındaki 160 kilometrelik otoyolun ihalesi 21 Haziran’da yapılacak. Ancak otoyolu devlet yapmayacak, yap işlet devret modeliyle yapılacak, işletmeyi de inşaatı yapan şirket üstlenecek.

Otoyoldan parası olan geçecek
  • 21 Şubat 2018, Çarşamba 13:39

Denizli-Aydın arası otoyolun ihale tarihi belli oldu ancak yapım şekli kafaları karıştırdı. Denizlili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, temelin yaza kalmadan atılacağını duyurduğu otoyolun ihalesi 21 Haziran’da yapılacak.

Ancak yapılan açıklamalara göre, yolu devlet yapmayacak. Tıpkı, Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde olduğu gibi yol bir şirkete yap işlet devret modeliyle yapılacak.

Zaten, ÇED toplantıları sürerken, özellikle Denizli-Aydın arasındaki yerleşim yerleri nedeniyle kavşakların ulaşımı yavaşlattığı; otoyolu ise bu kavşaklarda yavaşlamak istemeyen ve parasını ödeyerek kullanmak isteyenler için yapıldığı belirtilmişti.

Denizli-Aydın otoyolunda işletmeci firmaya araç geçiş garantisi verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor ancak tarifenin devlet otoyollarından yüksek olacağı tahmin ediliyor.


RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Denizli-Aydın otoyolunun ihale ilanı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

İlana göre; ihale 21 Haziran günü Ankara’da yapılacak. 8 Mart’tan itibaren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan 50 bin TL karşılığında ihale dosyası alınabilecek. İlan detaylarına bakıldığında yolun devlet tarafından değil, özel teşebbüsle yapılacağı görülüyor.

İhaleyi alan şirket Yap-İşlet-devret modeliyle inşaatı tamamlayacak. İşletme süresince otoyolun geliri şirkete kalacak, bakımını şirket yapacak. Ancak ilanda işletme süresi belirtilmiyor, ihale dosyasında görülebilecek.

Kapalı zarf teklif usulü ile yapılacak ihale dosyaları 21 Haziran günü Ankara’da açılacak ve teminat bedeli olarak 25 milyon TL istenecek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık