Örki’nin projeleri ile dünya Pamukkale’yi konuşacak

Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki, turizmin gözbebeği Pamukkale ve Karahayıt’ı ziyaret etti. Örki, gelecek 5 yılda Büyükşehir Belediyesi ile omuz omuza vererek dünya çapında ses getirecek etkinliklere imza atacaklarını söyledi ve “Hedefimiz dünya markası Pamukkale ile daha fazla turist” dedi.

Örki’nin projeleri ile dünya Pamukkale’yi konuşacak
  • 03 Mart 2019, Pazar 18:26

Cumhur İttifakı AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki, Karahayıt ve Pamukkale mahallelerini ziyaret ederek, gelecek 5 yılda planladıkları değişiklikleri bölge halkına müjdeledi. Mahallelerde incelemelerde bulunan Başkan Adayı, esnaf ve vatandaşların isteklerini de bir bir not aldı. Büyükşehir'le elbirliği içinde bu bölgenin turizm alanında gelişimini ve dönüşümünü sağlayacaklarını ifade eden Örki,"Pamukkale'nin imar ve ihyasını Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ile birlikte en iyi şekilde hayata geçireceğiz. 5 yıl içerisinde bu bölgemizin çehresi değişecek, gelen turist sayısı ise katlanarak bu sayede artacak. Buraya gelen insanlar tarihi dokuyla harmanlanmış bu bölgemizi görünce hayran kalacaklar." dedi.

 

"DÜNYA ÇAPINDA SES GETİRECEK ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ"

Başkan Adayı,"Dünya'da eşi benzeri olmayan bir değere sahibiz. Dünya'daki birçok turizm kentini inceliyoruz. Bizim zengin değerlerimize sahip olmamalarına rağmen yılda 20-30 milyon turist kabul ediyorlar. Öncelikle tanıtımı çok iyi yapan bu turizm kentleri, hem sinema hem de televizyon sektörüyle bölgelerini marka haline getiriyor. Turistlerin ise Dünya'daki bu kentleri tercih etmesinde birçok neden var. Biz de bu bilinçle Pamukkalemizi hak ettiği potansiyele ulaştırmak için Dünya vizyonuyla çalışacağız. Turistik bölgemizde marjinal, Dünya çapında ses getirecek etkinlikler yapacağız. Birçok farklı ülkede yaşayan insanların ilgisini çekecek festivalleri hayata geçireceğiz. Dünya çapında gerçekleşen organizasyonların Pamukkale'de yapılması için lobi faaliyetleri yürüteceğiz. Amacımız Dünya'da da Pamukkale'yi marka yapmak ve bunu hep beraber başaracağız." diye ekledi.

 

"MUHTEŞEM BİR GÖRSEL ŞÖLEN VE SİLÜET YARATMAK İSTİYORUZ"

Karahayıt ve Pamukkale mahallelerini Büyükşehir ile ortak bir şekilde daha güzele ve daha iyiye kavuşturacaklarını ifade eden Örki,"Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, 258 vizyon projesini açıkladı. Muhteşem projelerinin içinde Pamukkale'yle ilgili de önemli çalışmalar var. Özellikle Pamukkale Travertenlerinin olduğu mahallemizde çok güzel dokunuşlar bulunuyor. Oldukça yoğun turist ağırlayan mahallemizin sokakları ve çevresi önemli bir restorasyon ve peyzaj çalışması ile daha tarihi dokuyla harmanlanmış, daha göze hoş ve daha turistik bir hale getirilecek. Beyaz cennetimiz ile birlikte bütün bölgemizde muhteşem bir görsel şölen ve silüet yaratmak istiyoruz. Bunu da Büyükşehir Belediyemizle ortak ve işbirliği içinde kol kola girerek hayata geçireceğiz. Ben Pamukkale verdiği değer ve hazırladığı vizyoner projelerden dolayı Osman Başkanımızı tebrik ediyorum. Birlikte millete hizmet yolunda büyük işlere mührümüzü vuracağız." dedi.

 

"PAMUKKALE'DE HER YÖNÜYLE KALKINMAYI BAŞLATACAĞIZ"

Öte yandan Cankurtaran, Zümrüt, Yukarışamlı, Cumhuriyet, Atalar ve Kuşpınar'da da vatandaşlarla buluşan Örki, Pamukkale'nin diğer ilçelere göre farklı bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade ederek, “Pamukkale tarihten bu güne kadar sanatıyla, sporuyla, sanayisiyle, eğitimiyle, ticaretiyle, turizmiyle çok yönlü ve geniş yelpazeye sahip bir ilçe. Bir bölgemizde aktif bir şekilde turizm yapılırken, diğer bir bölgemizde yurt dışından ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen binlerce öğrenciye eğitim veriliyor. Dünya'nın ve ülkemizin farklı bölgelerinden insanlar ilçemize şifa bulmaya gelirken, diğer tarafta bereketli topraklarımızda çiftçilerimiz binbir çeşit meyve ve sebze yetiştiriyor. Bu nedenle Pamukkale'yi tek yönlü, sabit bir bakış açısıyla ele alamayız. Her bölgemizi kendi içinde bulundurduğu özelliklere göre değerlendirmeliyiz. Amaçlarımız ve hedeflerimiz her yönüyle kalkınmayı sağlamak, Pamukkale'yi marka bir kent haline getirmek" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık