Ombudsman Halkla Buluşuyor toplantısına Ece de konuşmacı olarak katıldı

Bulunduğu mahalledeki otobüs güzergahı ve sefer sayısı konusunda Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuran ve Büyükşehir’in hızlı çözümüyle isteğine kavuşan Ortaokul 7’nci sınıf öğrencisi Ece Coşkun, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un toplantısına katılıp süreci anlattı.

Ombudsman Halkla Buluşuyor toplantısına Ece de konuşmacı olarak katıldı
  • 26 Aralık 2019, Perşembe 16:02

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından düzenlenen "Ombudsman Halkla Buluşuyor" programı kapsamında vatandaşlarla buluşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Denizli’den başvurarak otobüs güzergahında düzenleme yapılmasını sağlayan 7. Sınıf öğrencisi Ece Coşkun’u da toplantıya çağırdı.

 

Malkoç burada yaptığı konuşmada, bu yıl 105 bin 525 kişinin KDK'ye e-posta, telefonla veya gelerek başvurduğunu, 20 bin 218 yazılı şikayet ve müracaat aldıklarını, verdikleri karar sayısının ise 21 bin 292 olduğunu bildirdi.

 

Denizli'de ortaokul 7. sınıf öğrencisi Ece Coşkun'un otobüs hatları ve güzergahlarının değişmesi konusunda kendilerine yaptığı başvurunun çözüme kavuşturulmasını örnek gösteren Malkoç, şunları kaydetti:

 

 "Sorunu otobüs duraklarında, mahallerdeki kahvehanelerde konuşuyorlar ama Ece kızımız bunlardan farklı bir şey yapıyor ve kuruma başvuruyor. Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşme sonucunda sorun çözülüyor. Bu kızlarımızın, yavrularımızın sayısının artmasını istiyoruz. Kamu Denetçiliği Kurumunun çabası bu. Çünkü hak arama kültürünü yaygınlaştırırsak, insanlarımız var olan hakkını ararsa Türkiye'deki sorunların yüzde 50'sinin kendiliğinden çözüleceğine inanıyoruz. Türkiye'de hak arama yolları için kurulmuş birçok müessese var, bunlardan biri KDK. Türkiye 2023'te dünyadaki ilk 10 ülke arasında olacak. Kamu hizmetlerinde, sağlık hizmetlerinde, ihracatta... 2023 Türkiyesi yükselirken maddi gelişmenin yanında bunu taçlandıracak olan adalettir, insan haklarıdır, demokrasidir, hak arama kültürüdür."

 

Toplantıya katılan Ece Coşkun da otobüslerin güzergahları, isimleri ve gidiş sürelerinin değişmesinden rahatsız olduğu için Kamu Denetçiliği Kurumu Çocuk'a başvurduğunu anlattı.

 

Üç hafta önce mektup gönderildiğini dile getiren Coşkun, "Mektupta karar alındığı ve sorunun çözüldüğü belirtiliyordu. Babama da sorunun çözümüyle ilgili bilgiler verildi. Artık güzergahlardaki otobüs sayısı artırılmış, otobüsler daha çabuk geliyor. Otobüsle ulaşım daha rahat oldu. Şu an mutluyum otobüs kullanımından. Kamu Denetçiliği Kurumu Çocuk'u 5. sınıfta sosyal bilgiler ders kitabında gördüm. Toplum ünitesinde geçiyordu. Gerçekten dönüş yapıyorlar." dedi.

 

Toplantıya, Kamu Denetçisi Sadettin Kalkan da katıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık