Öğretmenler Günü kutlu olsun

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verilişi ve millet mekteplerinin açılış yıldönümü, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor. Bu anlamlı gün nedeniyle mesaj yayınlayan Denizli protokolü, öğretmenliğin sevgi ve fedakarlık gerektiren kutsal bir görev olduğuna işaret etti.

Öğretmenler Günü kutlu olsun
  • 24 Kasım 2021, Çarşamba 10:16

Denizli protokolü, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin mesaj yayınladı. Protokolün mesajları şöyle:
ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Hayatımıza en derin ve en güzel izleri bırakan değerli öğretmenlerimiz, tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün olduğu gibi bugün de yarın da geleceğin mimarı olmaya, yaşam yolculuğumuzda bizim için en değerli pusula olup bize hayatı öğretmeye devam eden, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yansıması olan gizli kahramanlar! Siz öğretmenler! Sizler, övgülerin en güzeline layıksınız. Böyle anlamlı bir günde hepinizi sevgiyle en içten duygularımla kutluyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun!
Eğitimle; bir milletin geleceğini inşa eden, toplumun gerçek mimarları, milletin istikbalinin garantiye alınması konusunda durmadan emek veren aziz öğretmenlerimiz! Yıllar boyunca, vatanını severek millî, manevi duygularla insan varlığının; ustası, kalfası, ağır işçisi ve yetiştiricisi öğretmenlerimize, öğretmenlik en kutsal meslektir demişizdir daima. Ancak bu cümlelerdeki kutsallık payesinin bizdeki etkileri aslında çok daha büyüktür.
Ailemizden daha fazla zaman geçirdiğimiz, her zaman hayatımızın içinde yer alan, üzerimizde en fazla emeği olan sevgili öğretmenlerimiz, haklarınızı nasıl öderiz ki sizin? 
Nasıl öderiz bize harf harf dokuyarak öğrettiğiniz bilginin, emeğin, şefkatin hakkını?
Boşuna mı söylemiş Hz. Ali: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diye...
Boşuna mı söylemiş: “Beyaz atına binmiş, ordusunun önünde giden Fatih Sultan Mehmet, yanında onu yetiştiren Akşemsettin, Molla Hüsrev ve Molla Gürani ile birlikte İstanbul’a girerken;“Türk Ordusu’nu karşılayan şehir halkı yol boyunca dizilmiş, ellerindeki çiçek demetlerini padişaha sunmak için yaklaşır. Şehir ahalisi, beyaz sakalıyla, ağır duruşuyla Akşemsettin’i padişah sanıp çiçekleri ona sunmaya çalışır o esnada. Akşemsettin atını geri çekip göz ucuyla Fatih’i göstererek: “Sultan Mehmet odur, çiçekleri ona veriniz.” demek ister. Fatih Sultan Mehmet, çiçeklerle kendisine doğru yürüyenlere hocası Akşemsettin’i göstererek, “Gidiniz, çiçekleri ona veriniz. Sultan Mehmet benim ama benim hocam odur.” der.
Güneş hep ışık saçar. Özüne daima sadık, adıyla daima müsemmadır. Ne mutlu güneş gibi olup hep ışık saçana, ne mutlu karakteri sağlam, bilgili nesiller yetiştirmeye gayret ederek millî ve manevi değerlerimizi geleceğin emaneti olan çocuklarımıza aşılayan eğitim neferlerine.
Büyük bir özveri göstererek, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyerek yetiştirdiğiniz için sizlere minnettarız, Türk milletinin millî varlığına ve geleceğinin inşasına her zaman olduğu gibi bugün de öncülük etmektesiniz.
Evlatlarımızı, geleceğimizi teslim ettiğimiz kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır olan öğretmenlik mesleğini, ülkemizin her köşesinde fedakârca icra eden bütün öğretmenlerimize ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiği özveri ve emek için teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve şükranla yâd ediyorum.”
CAHİT ÖZKAN (AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ VE DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
 “Öğretmenlik, sadece sınıfta öğrencilere bilgi aktarmak değil, bunun yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir.
Bu sebeple, öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedirler.
İlk emri “oku” olan bir medeniyetin mensupları olarak milletimiz için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır.
Bugün de milletçe, eğitime, öğretime, ilme, alime, öğretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklaşıyoruz.
İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır.
Bu nedenledir ki geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşmektedir.
Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır.
Bizler de öğretmenlerimizi her açıdan güçlendirmeye, onlara huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamaya, özlük haklarında iyileştirmeler yapmaya, huzur ve refah içinde yaşamalarına büyük önem veriyoruz.
Ülkemizin 81 vilayetinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında vazifelerini hakkıyla yerine getiren öğretmenlerimizi, kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış olmalarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyorum.
Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.
Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum.
Emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.” 
AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
 “Öğretmenlik, muhteviyatında büyük bir sevgi, emek ve hoşgörü, barındıran, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyetimizin temel değerlerini, vatan ve millet sevgisini öğreten ve onların çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaşmalarına vesile olan saygın bir meslektir. 
Günümüzde, eğitimde ve teknolojide yaşanılan gelişimlere bağlı olarak bu kutsal meslek, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe taşınması sürecindeki öncü rolü ile önemini sürdürmektedir. Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” sözüyle, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapmış, öğretmenlerin ne denli bir öneme haiz olduğuna işaret etmiştir.
Bilimde, sanayide, teknolojide, sanatta, sporda ve hayatın her alanında ülkemizin gelecek vizyonunun inşasında, eğitim - öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin mimarları olan öğretmenlerimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Geleceğimizin mimarı sevgili gençlerimizi bilgi ve güzel ahlak ile şekillendiren, onları hayata hazırlayan ve alanlarında deneyimli birer meslek mensubu olmalarında büyük emekleri bulunan kıymetli öğretmenlerimizin, ülkemizin hedeflerine, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma yolculuğunda aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceklerine yürekten inanıyorum. 
Üniversitemizden mezun olmuş öğretmenlerimiz ile birlikte omuzlarımızdaki sorumlulukların farkındayız.
Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojileri kullanan, araştıran, sorgulayan, gelişime ve yeniliğe açık, temel insan hak ve özgürlüklerine saygılı, milli ve ahlaki değerlerine sahip, genç nesillerimizin yetiştirilmesinde, Üniversitemizden mezun olmuş öğretmenlerimiz ile birlikte omuzlarımızdaki sorumlulukların farkındayız. Bu sorumluluklarımızın bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyor, hayata rehber olma gayretimizi sürdürüyoruz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin her köşesinde fedakârca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimize, sağlık, huzur ve mutluluk dolu güzel bir ömür temenni ediyorum. Selam ve Saygılarımla.”
AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
 “Fedakârca görevlerini yaparak, geleceğimize ışık olacak çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin hakları ödenmez.
Çocuklarımıza sadece okumayı yazmayı değil, vicdani, ahlaki duygularla birlikte, milli, manevi düşünceleri de aşılayan öğretmenlerimiz bizler için kıymetlidir.  gayretleriyle, çocuklarımızın masum zihinleri geleceğe ışık olacak şekilde ilmek ilmek işleniyor. İşlenen bu taze zihinler de, ülkemizin geleceğine hukukçu, sanatçı, doktor, bilim insanı, devlet adamı olarak ışık tutuyorlar. Fedakârca görevlerini yaparak, geleceğimize ışık olacak çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin emekleri asla yadsınamaz. Bu düşüncelerle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor; ülkemizin dört bir yanında, şehir merkezi, dağ köyü, uzak, yakın demeksizin özveriyle genç beyinlere ilim aşılayan bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”
ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİ BAŞKANI)
“24 Kasım, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür ve ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik, Türk milletinde her zaman kutsal bir meslek olarak benimsenmiştir. Ülke olarak geleceğimizin şekillenmesindeki en büyük unsur eğitimdir ve eğitimin baş mimarları da elbette öğretmenlerimizdir. Başöğretmenimiz Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ özdeyişinde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği görev büyük önem arz etmektedir. Öğretmenlik, bilgeliği ve erdemliği temsil eden çok önemli bir meslektir. Bu açıdan baktığımız zaman, yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin kişisel, sosyal ve kültürel yönde yetişmesinde, topluma faydalı birer fert olarak kazandırılmasında değerli öğretmenlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Bizlere; sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, ilimi, bilimi, kısacası iyi ve başarılı bir insan olma yolunda gerekli olan her değeri öğreten öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, görevi başında şehit düşen eğitim neferlerimizi ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.”
MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
 “İlk emri ‘oku’ olan bir ümmetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Onlar geleceğin büyük Türkiye'sinin güvenceleri, Türk milletinin umut ve aydınlık yüzleridir. Millet mekteplerinin açıldığı, rahmetle andığım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu müstesna günde, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyor; sevgi, saygı ve selamlarımı iletiyorum.
Görevlerini sürdüren başta ilçemizde görevli öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim-öğretim camiasına başarılar diliyorum. Şehit düşmüş ve bir nedenle hayatlarını kaybetmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, emeklilerimize uzun ve sağlıklı bir ömür temenni ediyorum. Öğretmenlik bir şuur timsali, anıtlaşmış bir onur emsalidir."
YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Öğretmenlik bitmeyen bir sevda; bir ömür süren bir gönüllülük; karşılık beklemeksizin verilen emektir. Öğretmen geçmişin değerlerini geleceğe ulaştıran, vatanını, milletini kendinden önce düşünen; yetiştirdiği her insanda kendinden bir iz bırakandır.
İlk emri "Oku" olan bir dinin mensubu olarak bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar. Zira bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimselerin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz.
Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne ve 2023 hedeflerine taşıyacak olan gücümüz, tarihini bilen, medeniyet değerlerini özümsemiş, dinamik, açık fikirli, üretken, bilgi ve sorumluluk sahibi nesillerdir. Bu bakımdan öğretmenlerimiz, çocuk ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa etmektedir. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Türkiye'nin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır.”

Bu duygularla, evlatlarımızı, geleceğimizi teslim ettiğimiz ilim, irfan ve kültür ordusu tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve şükranla yâd ediyorum.
UĞUR GÖKBEL (AK PARTİ PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI)
 “Öğretmenlerimiz geleceğe açılan kapılarımız, başımızın tacıdır. Öğretmenlik, bir meslekten öte kutsal bir görev ve sorumluluktur. Ne yapsak haklarını ödeyemeyeceğimiz kıymetli öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum.
Bunun içindir ki; kıymetli öğretmenlerimizin emeklerinin hiçbir maddi karşılığı yoktur. Öğretmenlerimizin bu mesleğe bir ömür adadıklarını, özel hayatlarından fedakarlık yaptıklarını, öğrencilerini kendi evlatlarının dahi önüne koyduklarını çok iyi biliyoruz. Hamuru fedakarlık olan bu kutsal mesleğin kıymetli temsilcilerinin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz.
Kıymetli öğretmenlerimizin yetiştirdiği evlatlarımız, ülkemizi geleceğe taşıyacak nesillerdir. Dolayısıyla öğretmenlerimiz bu aziz milletin geleceğe açılan kapısıdır. Donanımlı, şuurlu nesiller ülkemizi ilelebet payidar kılacaklar, Büyük Türkiye’nin mimarları olacaklardır. Öğretmenlerimiz böylesine ağır bir sorumluluğun, büyük bir yükün altına girmiş değerli varlıklarımızdır. Yılın sadece bir günü değil, hayatın her anında başımızın tacıdırlar. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutluyor, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete göç etmiş kıymetli öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.”
SÜLEMAN EKİCİ (İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
“Mustafa Kemal Atatürk, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmiştir. Atatürk’ün 100’üncü doğum yıl dönümü olan 1981 yılından beri 24 Kasım, öğretmenlerimize Öğretmenler Günü olarak armağan edilmiştir. Bu önemli günde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum.
Öğretmenlerimiz, mesleklerin en yücelerinden birini icra etmektedirler. Tüm öğretmenler, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı sevgiyle büyüterek onları bilgi ve becerilerle donatmayı amaç edinen kişilerdir. Bu kutsal görevi yerine getirmenin haklı gururunu yaşayan öğretmenlerimiz, yurdumuzun her köşesinde fedakârca çalışarak geleceğimizi omuzlarında yükseltmektedirler. 
Öğretmenlik mesleği, Yüce Türk Milleti’nin Kurtuluş Savaşı sonrasında gerçekleştirdiği büyük irfan hareketinin mesleğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1923’te yaptığı bir konuşmasında, bu yüce mesleğin birey ve toplum hayatındaki önemini ve değerini ortaya koymuştur. Atatürk, “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Bu ikinci ordu olmadan birinci ordunun elde ettiği kazanımlar sönük kalır.” sözleriyle irfan ordusunun, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltecek ordu olacağını belirtmiştir. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında ve bir vizyon olarak bu hedeflerin maddi ve manevi hayatımızda yer edinmesinde öğretmenlerimizin üstün gayretleri ve emeklerinin önemli payı olacaktır.
Öğretmenlerimiz, eğitim sistemimizin kalitesini meslek aşkıyla artırmaktadır. Her bir öğretmenimiz, içinden geçtiğimiz salgın döneminde yaşanan tüm olumsuz değişimleri, özveriyle olumlu hâle getirmeyi başarmıştır. 
Bu süreçte toplum nezdinde öğretmenlik mesleğinin önemi ve değeri bir kez daha idrak edilmiştir. Unutmamak gerekir ki her öğretmen, eğitimin bir unsuru değil, ana unsurudur. Ülkemizin aydınlık yarınları ve müreffeh geleceğinin mimarları öğretmenlerimize bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla tebrik ediyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”
İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Öğretmenlik; özveri, sabır, hoşgörü isteyen, onurlu ve kutsal bir meslek olup, sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değil bilginin yanında tecrübe ve dünya görüşü ile çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Öğretmenlerimizin, çocuklarımızın kişiliğinin oluşmasında, insana ve hayata bakış açısının şekillenmesinde büyük emekleri vardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi yeni nesil onların eseri olacaktır. Onlar, çocuk ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa etmektedir.
Bu duygu ve düşünceler ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal eden, şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, emekliye ayrılan ve halen görevine devam eden değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en samimi duygularımla kutluyor, kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.”
MÜJDAT KEÇECİ (Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)
“Her iyi insanın hayatına en azından bir öğretmen dokunmuştur ve o dokunuş, zaman zaman bir ömrün izleyeceği yolu belirlemiştir. Öğretmenlik mesleği bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı ifade etmektedir. Bu kutsal mesleğin temsilcilerinin, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyüktür. Bir ülkenin geleceği, iyi eğitim veren öğretmenlerin elindedir. En zor şartlarda dahi, ülkenin her köşesine ulaşarak görevlerini aşkla yerine getiren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’ kutlu olsun. 
Öğretmenlik; özveri, sabır, hoşgörü isteyen, onurlu ve kutsal bir meslek olup, sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değil bilginin yanında tecrübe ve dünya görüşü ile çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Öğretmenlerimizin, çocuklarımızın kişiliğinin oluşmasında, insana ve hayata bakış açısının şekillenmesinde büyük emekleri vardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi yeni nesil onların eseri olacaktır. Onlar, çocuk ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa etmektedir.
Bu duygu ve düşünceler ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, edebiyete irtihal eden, şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, emekliye ayrılan ve halen görevine devam eden değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en samimi duygularımla kutluyor, kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.”
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık