Merve Avrupa şampiyonu oldu

Denizlili dart sporcusu Merve Erden İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen Akdeniz Dart Şampiyonası’nda Avrupa 1’ncisi oldu.

Merve Avrupa şampiyonu oldu
  • 14 Mayıs 2019, Salı 19:25

Bu yıl 18’ncisi düzenlenen Akdeniz Cup Dart Şampiyonası 8-11 Mayıs 2019 tarihlerinde İspanya’nın Barcelona kentinte yapıldı. Kadınlar kategorisinde ülkemizi temsil eden Denizlili sporcu Merve Erden, takım halinde Avrupa Şampiyonu olmayı başladı. Tekli ve eşli müsabakalarda da üçüncülük sevinci yaşayan Erden, ayağının tozuyla geldiği Denizli’de Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti.

“TÜRKİYE TARİHİNE ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI”
Barcelona’dan gelen Avrupa şampiyonluk ile tüm ülke gururlanırken aynı zamanda bir ilke imza atıldı. Türkiye’nin dart branşında kazanılan bu şampiyonluk ülke tarihinde kazanılan ilk madalya anlamına geliyor. Merve Erden ise bu başarıyla Türkiye tarihine adını altın harflerle yazdırmış oldu.

“DAHA BÜYÜK BAŞARILAR İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIM”
Ankara’da düzenlenen büyük kadınlar milli takım seçmelerinde Türkiye birincisi ünvanını alan Merve, başarı basamaklarını bir bir tırmanarak sonunda Avrupa’nın zirvesine ulaştı. Dört yıldır bu sporla ilgilenen genç yetenek şimdiden dünya şampiyonluğunu gözüne kestirdi. İlk kez Avrupa deneyimi yaşadığı için turnuvayı gözünde çok büyüttüğünü dile getiren Erden, şampiyonluktan sonra daha fazla özgüven yaşadığını söyledi. Daha büyük başarıları yakalamak için çalışamaya devam edeceğini belirten genç sporcu antrenörleri Yusuf Can Korucu ve Murat Dirier’e teşekkür etti.

İBANOĞLU: “YATIRIMLARIN KARŞILIĞINI ALMAYA BAŞLADIK”
Genç yeteneği başarısından dolayı kutlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Merve’nin Avrupa şampiyonluğu ile gurur duyduğunu söyledi. Denizli’nin dart branşında lisanslı sporcu sayısının son yıllarda arttığını ve yatırımların karşılığının alındığını söyleyen İbanoğlu, Merve’nin önemli bir yol açtığını ve ardından yeni yeteneklerin geleceğine inandığını belirtti.
 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık