Merkezefendi’nin kadın personelinden ‘Emine Bulut’ farkındalığı

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, belediyenin kadın personeli ile birlikte, Kırıkkale’de 4 yıl önce boşandığı eski eşi tarafından, 10 yaşındaki kızının önünde katledilen Emine Bulut ve son günlerde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için, siyah giyinen kadın başkan yardımcıları ve personeliyle birlikte hizmet binası önünde basın açıklaması yaptı.

Merkezefendi’nin kadın personelinden ‘Emine Bulut’ farkındalığı
  • 28 Ağustos 2019, Çarşamba 15:30

Başkan Doğan, “Geçtiğimiz günlerde Emine Bulut, eski eşi tarafından vahşice öldürüldü. İlimizde de İncilipınar Parkı yakınında bir kadın arkadaşımız eski eşi tarafından bıçaklandı. 17 yılda kadının ne giyeceğine, nerde güleceğine, nasıl çalışacağına iktidar tarafından karışıldığı müddetçe kadına yapılan baskılar ve şiddet bu şekilde artarak devam edecektir. Tek amacımız hiçbir canlının şiddete maruz kalmamasıdır” dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve belediyenin kadın çalışanları, Kırıkkale’de eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızının önünde katledilen Emine Bulut ve son günlerde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek adına belediye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. ‘Anne Lütfen Ölme…Emine Bulut’ yazılı pankartın önünde konuşan Başkan Doğan, “Bugün çalışma arkadaşlarımız ile birlikte Merkezefendi Belediyemizden başlayıp bir farkındalık yaratmak adına siyah giyerek geçtiğimiz günlerde katledilen Emine Bulut arkadaşımızın adını hem yaşatmak hem anmak hem de unutulmaması adına bir farkındalık yarattık. Bu şekildeki çalışmalarımız da devam edecek. Tek amacımız hiçbir canlının şiddete maruz kalmamasıdır. Hiç kimse bunu hak etmiyor. Hele bu bir kadın, bir kız çocuğu ise hiç hak etmiyor. Aslında bunun farklı boyutları da var. Cinsel istismar gibi… Onun da takipçisi olacağız. Bu şiddet ve vahşice katledilmeler sona erinceye kadar Merkezefendi Belediyesi olarak, Şeniz Doğan olarak takipçisi olacağız. Çözüm önerileri için bu işin Ankara ayağında da vekillerimiz aracılığı ile önergeler vererek bunun sonlandırılmasını isteyeceğiz” diye konuştu.  

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ACİLEN İMZALANMALI”
Cezaların caydırıcılığının arttırılmasını gerektiğini söyleyen Başkan Doğan, “Eşine karşı, sevdiğine karşı direnen kadın, boyun eğmeyen kadın, artık karşı tarafça şiddete makul insanlardan biri olarak görülüyor. Bu anlamda acilen İstanbul Sözleşmesinin iktidar tarafından Türkiye’de uygulanması gerekiyor. Bu sözleşme bizim için çok önemli. Bu sözleşme şunu içeriyor; kadına karşı yapılan her şiddette ve cinayetlerde en ağır cezalarla yaptırım uygulanması… Bu anlamda da bir hukukçu olarak, bir başkan olarak bunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Sadece kınamakla, farkındalık yaratmakla kadınlarımızı koruyamayız. Kadına karşı yapılan fiziksel şiddeti, manevi şiddeti önlememiz için özellikle cezaların caydırıcılığının acilen arttırılması gerekiyor. Kadına karşı şiddette iyi hal indiriminin kaldırılması gerekiyor. Türkiye’nin her neresinde olursa olsun şiddet gören kadınlarımızın yanında olacağız. Artık hiçbir kadının öldürülmesini istemiyor” dedi.

“KADIN DAYANIŞMA MERKEZLERİ AÇACAĞIZ”
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, devlet tarafından alınan koruma önlemlerinin çok yetersiz olduğunu belirtti. Başkan Doğan, “Koruma önlemleri kadın şiddete maruz kaldıktan sonra uygulanıyor. Bu anlamda yetkilileri acilen göreve çağırıyorum. Artık hiçbir kadınımızın, hiçbir kızımızın şiddet mağduru olarak hayatını kaybetmesini, katledilmesini asla istemiyoruz. Bizler de Merkezefendi Belediyesi olarak açacağımız kadın dayanışma merkezleri ile kadınlarımızın, kızlarımızın sonuna kadar yanında olacağız. Bu merkezlerimizde psikologlarımız, hukukçularımız ve aile terapistlerimiz olacak. Bunun için hazırlık içindeyiz. Yaşanan olaylardan sonra projelerimizi daha da hızlandırdık” diye konuştu.


“EĞİTİMLERİMİZ VE SEMİNERLERİMİZ OLACAK”
Merkezefendi’de farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Başkan Doğan, “Merkezefendi Belediyesi’nde çalışan kadın arkadaşlarımız ile birlikte bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Bugün bunun startını verdik. Sadece dayanışma merkezleri yetmez. Aynı zamanda bünyemizdeki salonlarımızda, Kültür Merkezimizde, Bereketler Toplantı ve Sergi Salonumuzda da kadına karşı şiddetle ilgili eğitimlerimiz, seminerlerimiz devam edecek. Aile içindeki şiddet küçük yaştan itibaren eğitimle önlenmeli. Bu anlamda erkek çocuklarımıza da bu eğitimin verilmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Yine okullarımız ile yapacağımız iş birliği ile ve vereceğimiz eğitimlerle birlikte Merkezefendi bu farkındalığı siz değerli basın mensuplarımız ile birlikte yaratacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık