Merkezefendi Meclisi’nden İmam Demirkan’a kınama

Merkezefendi Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı 1.Oturumu Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Millet İttifakı Meclis Üyeleri adına söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Osman Tığ, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen programda İmam Mustafa Demirkan’ın Mustafa Kemal Atatürk’ü kastederek kullandığı ifadelerden dolayı kınadıklarını belirtti.

Merkezefendi Meclisi’nden İmam Demirkan’a kınama
  • 04 Haziran 2021, Cuma 18:36

Tığ yaptığı açıklamada, “İstiklal Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzülerek takip ediyoruz. Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii'nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan'ın, Mustafa Kemal Atatürk'ü kastederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya'nın bulunduğu İstanbul'u 6 Ekim 1923'te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran da Cumhuriyetimizin banisi Atatürk'tür. Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına "katli vaciptir" diye fetva veren Dürrizade'ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, "Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar" diyen Sütçü İmam'lar vardır. Atatürk'e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, milletimizin manevi duygularını hedef almakta ve aslında en büyük zararı yüce dinimize vermektedirler. Merkezefendi Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, Atatürk'e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Cumhur İttifakı adına söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki de, Mustafa Kemal Atatürk’e karşı kullanılan ifadeleri şiddetle kınadıklarını söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık