Kent Konseyi'nin eğitim toplantıları sürüyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi, lise öğrencilerine yönelik “Ergenlik ve Şiddet” ile "Meslek Seçimi" konularını içeren eğitim toplantıları düzenledi.

Kent Konseyi'nin eğitim toplantıları sürüyor
  • 20 Aralık 2019, Cuma 14:20

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi, lise öğrencilerine yönelik eğitim toplantıları düzenledi. Bu kapsamda Kent Konseyi Kadın Meclisi, MATEMA Özel Eğitim Kurumu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Etkinliğe Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Psikolog Cengiz Türkmen, MATEMA Özel Eğitim Kurumu Lise Kampus Müdürü Ebru Gökçe Çalışkan, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Psikolog Cengiz Türkmen, “Ergenlik ve Şiddet” konulu sunumunda hızlı hayatın insanlara çok hızlı şeyler öğretmediğini anlattı. Türkmen, “Hızlı hayat insanlara çok hızlı şeyler öğretmiyor. Yeni nesil gençlerimiz kimi zaman hayatın bu hızını karıştırabiliyor. Bu nedenle hayatınızı daha iyi gözden geçirip daha sağlıklı kararlar almak adına dikkatli adım atmanız gerekiyor” dedi. 

Siber şiddete dikkat çektiler 

Günümüzde şiddetin artık daha farklılaştığını ve duygusallaştığını ifade eden Türkmen, "Şiddetin içinde baskı vardır. 'Senin arkadaşın olmayacağım' dediğiniz zaman bile bir baskı yaparsınız" dedi. Şiddetin her alanda suç teşkil ettiğini anlatan Türkmen, masum gibi görünen birçok olayın şiddet içerebildiğine dikkat çekti. Son dönemde özellikle gençlerin sosyal medya gruplarında arkadaşları hakkında dedikodu yaptığını, sanal dünyada konuşulan bu konuların biraz daha ileri götürülerek gerçek hayata taşındığını anlatan Türkmen, "Buna siber şiddet diyoruz. Türkiye'de siber şiddetle ilgili yasal düzenleme gelecek. Bunla ilgili çalışmalar var. Kişinin izni olmadan ona ait bir veriyi, fotoğrafı paylaşmak siber şiddete giriyor" dedi.

Gençlere meslek seçiminin önemi anlatıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi de, Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek meslek seçimine yönelik bir söyleşi düzenledi. Gençlik Meclisi Eurodesk Denizli Temsilcisi Bilge Naz Sak, "Hayatımızı şekillendirecek olan bu yıllarda meslek seçimi yaparken öncelikle sizi mutlu edecek bir iş, başarının kapısını açan tek anahtar olacaktır. Her yönü ile sizi tamamlayacak meslek seçiminde bulunmanız size büyük kolaylık ve avantajlar sağlayacaktır” dedi.  
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık