Katar Büyükelçisi’nin ‘yatırım’ ziyareti

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salem Mübarek el-Şafi, Vali Hasan Karahan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Büyükelçi, “Yatırımcılarımız tarım, sanayi ve turizm alanında faydalanabilir” dedi. İddialar da Katarlıların Acıpayam’da kurulu ve şu anda devletin işlettiği süt işletmesini de radara aldığı yönünde...

Katar Büyükelçisi’nin ‘yatırım’ ziyareti
  • 19 Temmuz 2019, Cuma 13:29

İki ülke arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla Denizli'ye gelen Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salem Mübarek el-Şafi, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'a ziyarette bulundu. Denizli Valisi Hasan Karahan, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal ve beraberindekiler de ziyarete eşlik etti. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Zolan, Denizli'nin sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini anlattı. Denizli'nin özel bir şehir olduğunu belirten Başkan Zolan, "Kentimizde başta Pamukkale olmak üzere birçok alternatif turizm çeşitliliği var. Özellikle termal turizm anlamında birçok güzelliklere sahibiz" dedi. Denizli'nin aynı zamanda bir tarım ve sanayi şehri olduğunu vurgulayan Zolan, "Denizli, Türkiye'nin en temiz şehri unvanına sahip, ödüllü bir şehir. Denizli, mutluluğun hakim olduğu, insanların çalışkan ve güler yüzlü olduğu; her yönüyle, insanımıza, ülkemize ve tüm dünyaya hizmet eden bir şehir" diye konuştu.

Katar Büyükelçisi Salem Mübarek el-Şafi ise, Denizli'yi ziyaret etmekten büyük bir onur duyduklarını belirterek, "Denizli'nin ününü daha önce duymuştum. Gelmek bugün nasip oldu. Denizli'de iş adamları ile görüşmeler yapacağız. İşadamlarımız sadece İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir'de sınırlı kalmasın, Denizli'de de temaslarımız olsun istedik. Katarlı işadamlarını burada çekecek bir şeyler olmasını istiyoruz. Yatırımcılarımız tarım, sanayi ve turizm alanında faydalanabilir. Bu ziyaretimizin her iki ülkeye de hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu. Konuşmanın ardından Başkan Zolan, Büyükelçi'ye çeşm-i bülbül hediye etti. DHA / Deniz TOKAT

Büyükelçi’nin Denizli’de hangi iş adamlarıyla görüşecceği ve ne tür toplantılar yapacağı bilinmiyor. Büyükelçi’nin özellikl termal otel yatırımları ve tarımla ilgilendiği belirtiliyor. İddiaya göre Katarlılar,  FETÖ ile ilişkili olduğu iddisıyla 15 Temmuz’dan sonra işletmesi devlete geçen Acıpayam’da kurulu süt tesisi ile ayrıca ilgileniyor. Katarlı Büyükelçi’ye, Denizli sanayisini avucunun içi gibi bilen eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de eşlik etmesi dikkat çekiyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık