İçme suyu için 194 sondaj kuyusu açıldı

Denizli'de 5 bin kilometrenin üzerinde yaptıkları içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının toplam uzunluğu ile rekor kıran Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, bugüne kadar açtığı 194 içme suyu sondaj kuyusundan saniyede 3 bin 600 litre su temin etti. 194 sondaj ile toplamda 27 bin 500 metre derinlikte kazı yapan Büyükşehir DESKİ, Denizlilileri nitelikli suya kavuşturdu.

İçme suyu için 194 sondaj kuyusu açıldı
  • 17 Ocak 2019, Perşembe 15:54

Denizli'de 2014 yılından beri 5.000 km'nin üzerinde yaptıkları içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının toplam uzunluğu ile rekor kıran Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, kuruluşundan bu yana il genelinde vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Son yıllarda yaşanan kuraklıkla beraber Büyükşehir DESKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, il genelinde içme suyu sondaj kuyusu açılması çalışmalarına da hız verdi. Su sıkıntısı yaşanabilecek bölgeler için detaylı bir şekilde yeni su kaynakları araştıran Büyükşehir DESKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, gerekli jeofizik ve jeolojik etütler yaparak sondaj yapılacak yerleri tespit ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında bugüne kadar il genelinde 194 farklı noktada içme suyu sondaj kuyusu açıldı. 194 sondaj ile toplamda 27.500 metre derinlikte kazı yapan Büyükşehir DESKİ, toplamda saniyede 3.600 litre debide içme suyu elde ederek Denizlilileri nitelikli suya kavuşturdu.

ÇİN'E KADAR ALT YAPI
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin büyükşehir statüsüne kavuşması ile beraber Büyükşehir DESKİ'nin kurulduğunu ve çok büyük alt yapı yatırımları yapmaya başladıklarını söyledi. Bugüne kadar içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları olmak üzere toplamda 5.000 km'nin üzerinde alt yapı yatırımı yaptıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, "Yaptığımız bu alt yapı hatlarını uç uca eklersek buradan Çin'e kadar uzanıyor. Çin'e kadar alt yapı hattı kazmışız" dedi. Alt yapının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Geleceğe çok güzel eserler bıraktık. Vatandaşlarımızın güvenini boşa çıkarmadık. Biz cesaret ettik vatandaşımız bize destek verdi ve hizmet destanları yazdık" diye konuştu.

“SUSUZ BİR GELECEK DÜŞÜNÜLEMEZ”
Büyükşehir DESKİ’nin vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt verecek bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini belirten Başkan Osman Zolan, “Su hayatın kendisidir, susuz bir gelecek düşünülemez. Su olmadan hayatın devam etmesi mümkün değil. Son yıllarda yaşanan kuraklıkla beraber yaşanabilecek problemlere karşı önlemler alıyoruz. Büyükşehir DESKİ vatandaşlarımız susuz kalmasın diye 194 farklı noktada içme suyu sondaj kuyusu açtı. 194 sondaj ile toplamda 27.500 metre derinlikte kazı yapıldı. Toplamda ise saniyede 3.600 litre debide içme suyu elde ettik. Bu azımsanacak bir rakam değil" dedi. Bir dönem Denizli'de içme suyu borularında yüzde 60 oranında kayıp kaçak oranı olduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "Son yıllardaki kuraklık da düşünülürse, eğer biz bu alt yapı hamlelerine başlamamış olsaydık bugün Denizlimizin yarısı susuzdu. İyi ki bu yatırımlarımızı yapmışız" diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık