Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi Denizli'ye çok yakışacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin pek çok ihtiyacına yanıt verecek özel bir projeye imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleşecek Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi’nin lansman programında konuşan Başkan Zolan, “Sizler bizim için değerlisiniz. En kıymetlimizsiniz. Sizin için ne yapsak az” dedi.

Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi Denizli'ye çok yakışacak
  • 22 Ağustos 2022, Pazartesi 14:18

Engelli bireylere ve ailelerine her alanda destek vermeye devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin pek çok ihtiyacına yanıt verecek özel bir projeye imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi Lansman programı ile engelli birey ve ailelerine tanıtıldı.  Anemon Otel’de düzenlenen etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Aydın, Seval Gebeş, Serhat Akbulut, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, engelli bireyler, aileleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Güngör, programın açılış konuşmasında böylesi önemli bir tesisi Denizli’ye kazandıracağı için Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti. Başkan Osman Zolan'ın her zaman engelli birey ve ailelerin yanında olduğuna vurgu yapan Sevil Güngör, "Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi ile ilgili düşüncelerimiz vardı. Bu konuyu Değerli Osman Başkanımıza ilettiğimde ‘Bana biraz müsaade eder misiniz’ dedi.   Bizler bu konu açıldığında bir heyecan yaşamaya başladık. Osman Başkanım ‘Gençlik ve Spor Bakanımız gelecek, konuyu onunla birlikte görüşelim ve ondan sonra yolumuza yürümeye devam edelim’ dedi.  Konuşunca bize destek sağladı.  Osman Başkanıma çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu proje gerçekleştiyse Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi sayesinde gerçekleşmiştir " dedi.

“Sizlerin önündeki engel ve sıkıntıları çözmek birinci vazifemizdir”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, her bireyin birer engelli adayı olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirterek Denizli’de yaşayan engelli vatandaşların önlerindeki tüm engelleri kaldırmak için gayret ettiklerini söyledi. Başkan Osman Zolan, "Çünkü sizler bizim nazarımızda çok değerlisiniz. Sizin derdiniz, bizim derdimiz,  sizin evlatlarınız bizim evlatlarımızdır. Önünüzdeki engelleri kaldırmak, çocuklarımıza, engelli bireylerimize daha rahat bir hayat sağlayabilmek, ihtiyaçlarını giderebilmek, eğitimlerini sağlayabilmek çok kıymetlidir. Ben gerçekten sizlere çok teşekkür ediyorum. Eli öpülesi anneler, Allah’ım sizlere güç kuvvet versin.  Allah’ın takdiri böyle, hepimiz bir engelli adayıyız. Yarın ne olacağını kimse bilmiyor.   Bu bir eksiklik, küsur değil, Allah’ımın bir lütfu, bir imtihanıdır. Allah’ım sizlere kolaylık versin. Bu şehrin belediye başkanı olarak sizlerin önündeki engel ve sıkıntıları çözmek bizim birinci vazifemizdir" dedi.

Projenin yapım ihalesi gerçekleştirildi

Denizli’ye Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi kazandırmak için gerekli çalışmalar yapıldığını ifade eden Başkan Zolan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun Denizli ziyareti sırasında konuyu aktardıklarında olumlu yanıt aldıklarını belirterek,  "Gençlik ve Spor Bakanımız bu projeye 75 milyon liralık katkı sağladığını söyledi. O desteğin üzerine biz çalışmalarımızı hızlandırdık.  Projemiz çok özel ve güzel bir proje. Şu müjdeyi de vereyim projesi yapıldığı gibi yapım ihalesi de yapılmış durumda. Bugünkü toplantımız sadece projeyi göstermek, lansman yapmak değil. Biz bu projeyi tamamladık, finansmanımızı sağladık, bir kısmını Gençlik ve Spor Bakanlığımız sağladı. Projemiz 200 milyon liraya mal olacak. İhalesi inceleniyor bir sıkıntı olmazsa Eylül’ün sonunda, Ekim’in başında kazmayı vururuz inşallah hep beraber" diye konuştu

Başkan Zolan: "Sizin için ne yapsak az"

Merkezde yer alacak havuzlar, spor salonları, toplantı salonları, performans atölyeleri, konaklama ve diğer birçok imkanı anlatan Başkan Osman Zolan, “Sizler bizim için değerlisiniz. En kıymetlimizsiniz. Sizin için ne yapsak az. İnşallah bu proje ile bir nebze olsun size nefes oluruz. Çocuklarımızın orada güzel vakit geçirmelerini ve eğitimlerine katkı sağlarız. Fırsat ve imkan verildiğinde engelli kardeşlerimizin neler yapabildiğini görüyoruz. Denizli’mizden engelli Avrupa Şampiyonu, Dünya’da derece alan, Türkiye şampiyonlukları olan kardeşlerimiz var. İmkan, değer verildiğinde o fırsat eşitliğini sağladığımızda böyle güzellikler ortaya çıkarıyor. Bu projemizle inşallah güzellikleri artıracağız, sizlere nefes olacağız” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’ye örnek bir tesis olacak

Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi’nin çok özel bir proje olduğunu ve tamamlandığında sadece Denizli’de değil, Türkiye’de ses getirecek bir tesis kazandırılacağını ifade eden Başkan Zolan konuşmasını şu sözlerle tamamladı:  " Biz istiyoruz ki, bir an önce bu işi başlayıp tamamlayarak, hizmete alıp bu güzelliği Denizli’mize kazandırmak istiyoruz. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir ve beraber olarak problem ve sıkıntılarımızı bir bir çözerek Allah’ım yolumuzu daim eylesin. Emanete sahip çıkabilmek adına sizlere bu projeyi yapmak istedik. Denizli’miz engelliler konusunda inşallah Türkiye’de örnek bir il olacak" dedi. Daha sonra Fen İşleri Dairesi Başkanı Nuriye Çevni, misafirlere Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi projesini tüm detaylarıyla anlatarak görsel bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından engelli bireyler ve aileleri merak ettikleri soruları Başkan Zolan’a sorarak, yapılacak olan merkez ile ilgili teşekkür dileklerini sundu

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık