Engelliler Meclisi'nde seçim heyecanı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisinin, 14. Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Sevil Güngör, yeniden Engelliler Meclisi Başkanlığına seçildi.

Engelliler Meclisi'nde seçim heyecanı
  • 23 Aralık 2019, Pazartesi 11:58

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisinin 14. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı. Genel kurula, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Baran Akın, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Gençlik Meclisi Başkanı Tunahan Birden, Engelliler Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı. Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun folklor gösterisi ile başlayan genel kurulun açılış konuşmasını yapan Engelliler Meclisi Başkanı Güngör, görev süresince çok sayıda başarılı çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi. Güngör, “Engelliler Meclisi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile engelli bireylerin eğitimlerine katkı sağlamak adına E-KPSS kursları ve ücretsiz kitap desteğinde bulunduk. İşitme engellilerimiz ile sağlıklı iletişim kurabilmek adına 2 yıldan bu yana işaret dili eğitimleri düzenledik. Bunlar gibi birçok çalışma ve etkinlik yaparak engelli kardeşlerimize faydalı olmak istedik” diye konuştu.

Engelli dostu şehir: Denizli

Kent Konseyi Başkanı Değirmenci ise, Denizli'de Kent Konseyi çatısı altında başlatılan gönüllülük hareketinin dalga dalga yayıldığına dikkat çekerek, tüm gönüllülere yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür etti. Kent Konseyi Engelliler Meclisinin engellilerin hayatını daha da kolaylaştırmak için çalıştığını, bu kapsamda hazırladıkları birçok teklifin Denizli Büyükşehir Belediyesinde değerlendirilerek hayata geçirilmeye çalışıldığını anlatan Değirmenci, “Denizli Engelli dostu bir şehir. Kaldırım yüksekliğinden, toplu taşımada kullandığımız araçların engelli rampasına, eğitim çalışmalarından engelli istihdamına kadar birçok konuda engelli kardeşlerimizi hayatın içine daha fazla katmak için çalışıyoruz. Hayata küsmüş evde oturan engelli kardeşlerimiz değil, onların eğitimin, kültürün, istihdamın ve hayatın tam içerisinde olmalarını hedefliyoruz” dedi. 

Mevcut Başkan Güngör yeniden seçildi

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Divan Başkanlığını Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci’nin yaptığı genel kurulda tek aday olan mevcut Başkan Sevil Güngör yeniden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanlığına seçildi. 
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık