Engelli işçiyi işten attı, ‘engellilere sahip çıkıyoruz’ diye ekip gönderdi

Özel İdare’den Merkezefendi Belediyesi’ne geçişi yapılan kadrolu engelli işçi 38 yaşındaki Behçet Dinç geçen yıl gerekçesiz işten çıkarıldı. Bir yıldan bu yana işe dönüş davası için çaba veren engelli işçinin evine geçen gün Merkezefendi Belediyesi’nden ekipler geldi. Sanki işçiyi çıkaran onlar değilmiş gibi, “Engelli merkezimizde kurslara katılın, her zaman yanınızdaayız” deyip gitti. Behçet Dinç şaşkın...

Engelli işçiyi işten attı, ‘engellilere sahip çıkıyoruz’ diye ekip gönderdi
  • 16 Ekim 2018, Salı 11:09

Haberi, Denizligündem.com’dan Murat Demirbilek kaleme aldı. Trajikomik olay şöyle:

Merkezefendi Belediyesi’nde Aziz Nesin hikayelerini aratmayacak bir olay yaşandı. Merkezefendi Belediyesi’nde çalışan Engelli Behçet Dinç’i (38) işten çıkaran Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, bu olayın üzerinden 1 yıl geçmeden hala mahkemelik olduğu Dinç’in evine Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi ekiplerini yolladı. Ekip, Dinç’e bir kağıt uzattı. Kağıtta ise, “Engelsiz Yaşam Merkezimiz, Denizli ilinde yaşayan engelli bireylerimizin yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak ve sorunlarına daha kolay ve daha hızlı çözüm bulabilmelerine yardımcı olmak amacıyla hizmet vermektedir” yazıyordu.

 

“BENİ KIZIMIN DOĞUM GÜNÜ İŞTEN ATTILAR”

Yazıyı okuduktan sonra şoka uğradığını söyleyen Dinç, “Ben 2007 yılında İl Özel İdaresi’nde işe başladım. Daha sonra kadroya alınarak kadrolu işçi statüsüne geçtim. Denizli’nin Büyükşehir olmasıyla 2014 yılında Merkezefendi Belediyesi’nde işe başladım. Çalıştığım 3 yıl zarfında sırasıyla Yazı İşleri, Özel Kalem, İmar Müdürlüğü ve son olarak Planlama Bölümünde çalıştım. Hiç unutmuyorum. Kızımın doğum günü olan 28 Eylül 2017 günü işten çıkarıldığım bana tebliğ edildi . O özel günde böyle bir şeyin başıma gelmesi beni hayal kırıklığına uğrattı” diye konuştu.

 

Ben kalp hastası olduğum için engelli kadrosunda çalışmaktaydım. Aradan 1 yıl geçti bir gün beni belediyeden aradılar. ‘Biz Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi’nden arıyoruz’ dediler. Ben çok şaşırdım. Bana destek olacaklarını söylüyorlardı . Evime geldiler bir de kağıt verdiler kağıtta “Engelsiz Yaşam Merkezimiz, Denizli ilinde yaşayan engelli bireylerimizin yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak ve sorunlarına daha kolay ve daha hızlı çözüm bulabilmelerine yardımcı olmak amacıyla hizmet vermektedir” yazıyordu.

Beynimden kaynar sular döküldü . Çünkü Merkezefendi Belediyesi’ne işe iade davası açmıştım. Hala mahkemeliktik. Bana yardımcı olacaktınız niçin işten çıkardınız? Evime gelip bazı materyaller veren ekip, bana kurdukları Engelli Merkezinin işlevlerini anlattılar. Bana sosyal ve kültürel alanda destek olabileceklerini belirttiler. Bu merkez sayesinde yaşama tutunacaktım. Bu merkezlerde açılacak olan kurslara kayıt olabileceğimi söylediler. Ben bu duruma güleyim mi? Yoksa ağlayayım mı? Bilemedim. Benim sosyo-kültürelimi yaşam kalitemi düşünüyordunuz da niçin işten attınız” dedi .

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık