DSP’li adaydan 5 bin aileye 100 lira kira ile ev

Demokratik Sol Parti’nin Pamukkale Belediye Başkan Adayı Yusuf Urem, seçilmesi halinde 5 bin konut yaparak aylık 100 lira kira ile dar gelirli vatandaşın barınma sorununu çözeceğini söyledi.

DSP’li adaydan 5 bin aileye 100 lira kira ile ev
  • 01 Mart 2019, Cuma 18:09

 

Demokratik Sol Parti (DSP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Yusuf Urem, son dönemde ev kiralarının fahiş düzeyde arttığını, bir asgari ücretlinin kira ödeyerek ailesini geçindirmesinin artık mümkün olmadığını söyledi.

 

“Kazancıyla çarkını çeviremeyen vatandaş kredi kartıyla, banka kredileriyle borcunu döndürmeye, ayakta kalmaya çalışıyor” diyen DSP Pamukkale Adayı Yusuf Urem, “Bunun sonu iflastır, toplumsal çöküntüdür. Dibe vuruşun uzak olmadığını artık herkes görüyor. Vatandaş bir an önce, ülkeyi düzlüğe çıkaracak kadroları göreve getirmelidir. Bunu da 31 Mart’taki yerel seçimlerinden başlayarak yapmalıdır” dedi.

 

AKP iktidarında, sosyal devlet anlayışının ortadan kalktığını, rantçıların, sermayenin egemen olduğu bir düzen kurulduğunu belirten Urem, “En acısı da halen sosyal devlet konusunda iddialı söylemlerde bulunmalarıdır. İnsanımızla dalga geçiyorlar. Güya dar gelirli ve emekliyi ev sahibi yapmak için 30 bin lira peşinat istiyorlar. Başlangıç taksiti aylık 700 lira ve 20 yıl vadeli. TOKİ artık misyonunu yitirmiştir. Tefecinin bile vicdanını sızlatacak bir ödeme planını vatandaşa sosyal devlet hizmeti diye sunmak, en hafif ifadeyle küstahlıktır” diye konuştu.

 

5 BİN AİLENİN BARINMA SORUNU ÇÖZÜLECEK!

Mevcut ekonomik koşullarda, dar gelirli ve emeklilerin TOKİ’nin şartlarıyla ev sahibi olmalarının mümkün olmadığını belirten DSP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Yusuf Urem, “Göreve geldiğimiz takdirde sosyal belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstereceğiz. İlk etapta 5 bin konut yaparak, dar gelirli ailelere aylık 100 lira bedel ile kiralayacağız. Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımız böylelikle çocuklarının ihtiyaçlarına, eğitimlerine, diğer yaşamsal ihtiyaçlarına daha fazla bütçe ayırabilecekler. 5 bin konutu nasıl yapacağımızı merak edenler olduğunu biliyorum. Bunun için derin bir ekonomi bilgisine ihtiyaç yok. Çok basit! Yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Kaynak zaten var. Ranta akan bütçeyi, hizmete yönlendireceğiz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık