Doğal gaza rağmen hava kirliliği önlenemiyor

Denizli’nin son yıllardaki en büyük sorunlarından olan hava kirliliğinde; havadaki partikül madde oranının kritik eşiği son iki ayda 35 kez aşıldı. Doğal gazın olduğu bölgelerde kömür yakmak yasak ama tamamında doğal gaz bulunan Pamukkale ilçesinde devlet sadece geçen yıl 3 bin 500 ton kömür dağıttı.

Doğal gaza rağmen hava kirliliği önlenemiyor
  • 07 Şubat 2019, Perşembe 11:44

Deha 20 Gazetesi’nden Ayhan Akar, son yıllarda önemli ama görmezden gelinen hava kirliliği sorununu gündeme taşıdı. Akar’ın haberinde doğal gaza rağmen önlenemeyen hava kirliliğinde; soluduğumuz havanın içinde dolayan partikül madde oranı son iki ayda 35 kez tehlikeli boyuta ulaştı.

 

Ayhan Akar’ın Dena 20 Gazetesi’nde yayınlanan haberi şöyle; Denizli'de doğal gaz kullanımı artması ve doğal- gaz altyapısı olan bölgelerde kömür kullanımının yasaklanmasına rağmen hava kirliliğinin önüne geçilemiyor. 13 yıl önce doğal gaz kullanmaya başlayan Denizli’de Merkezefendi Hava Kalitesi izleme istasyonu verilerine göre, havadaki partikül madde oranında metreküpte 50 mikrogram olan yasal sınır, aralık ve ocak ayında 35 kez aşıldı.

 

Hava kirliliğinin özellikle kış aylarında yasal sınıra çekilememesinin nedenleri arasında yasak olmasına rağmen konutlarda kömür kullanımının önlememesi, araçların egzoz gazlan, bazı sanayi kuruluşlarının bacaları gösteriliyor. Sosyal yardım olarak dağıtılan kömürler de hava kirliliğini etkiliyor. Sadece Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 2018- 2019 yılı için 3 bin 500 ton kömür yardımı yapması, hava kirliliği ile mücadelenin artırılmasını isteyen çevrelerce tepkiyle karşılanıyor.

 

Çevre Mühendisleri Odası Temsilcisi Tevfik Basmacı, doğal gazın yaygınlaştığı Denizli’de kömür kullanımının bir türlü önüne geçilemediğini belirterek, “Kömür yakılmasına izin verildiği sürece hava kirliliğini önlemek mümkün olmayacaktır” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık