Denizli’nin ihracatı ve ithalatı mart ayında düştü

İhracatta rekorlar kıran Denizli, Mart ayında istediğini bulamadı. TÜİK’in verilerine göre ihracat yüzde 8, ithalat da yüzde 50 oranında düştü.

Denizli’nin ihracatı ve ithalatı mart ayında düştü
  • 30 Nisan 2019, Salı 16:57

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı, Mart ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ’ın verdiği bilgiye göre; Denizli’de ihracat ve ithalat kalemlerinde ciddi düşüşler oldu.

 

 

İHRACAT YÜZDE 8 AZALDI, İTHALAT YÜZDE 50 AZALDI

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat Mart ayında, 2018 yılının aynı ayına göre yüzde 8 azalarak 269 milyon 409 bin dolar, ithalat ise yüzde 50  azalarak 108 milyon 839 bin dolar olarak gerçekleşti. Mart ayında Denizli bu değerlerle Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 8. il olurken ithalatta da 14. sırada yer aldı.

 

EN FAZLA İHRACAT YAPILAN ÜLKE BİRLEŞİK KRALLIK OLDU

Denizli’den, 2019 yılı Mart ayında en fazla ihracat yapılan ülke Birleşik Krallık oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat 37 milyon 979 bin dolar olarak gerçekleşti. Birleşik Krallık’ı sırasıyla 23 milyon 777 bin dolar ile Almanya ve 19 milyon 292 bin dolar ile İtalya izledi.

 

EN FAZLA İTHALAT YAPILAN ÜLKE ÖZBEKİSTAN OLDU

Denizli’ye, 2019 yılı Mart ayında en fazla ithalat yapan ülke Özbekistan oldu. Bu ülkeden yapılan ithalat 19 milyon 414 bin dolar olarak gerçekleşti. Özbekistan’ı sırasıyla 16 milyon 965 bin dolar ile Kazakistan ve 15 milyon 766 bin dolar ile Rusya Federasyonu izledi.

 

İHRACATTA TEKSTİL LİDER

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ tarafından verilen bilgiye göre Mart ayında Denizli’de fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi “Dokunabilir maddelerden hazır eşya; takımlar, kullanılmış giyim ve dokunmuş diğer eşya; paçavralar” (49 milyon 626 bin dolar) olurken, bu fasılı, “Demir ve çelik” (40 milyon 625 bin dolar) ve “Elektrikli makina ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon görüntü-ses kaydetme-verme cihazları, aksam-parça-aksesuarı” (37 milyon 981 bin dolar) fasılları izledi.

 

EN FAZLA İTHALATI YAPILAN FASIL “BAKIR VE BAKIRDAN EŞYA” OLDU

Mart ayında; Denizli’de ithalatı en yüksek fasıl, “Bakır ve bakırdan eşya” (57 milyon 746 bin dolar) oldu. Bu fasılı; “Pamuk, pamuk ipliği ve pamuklu mensucat” (18 milyon 444 bin dolar) ve “Demir ve çelik” (6 milyon 378 bin dolar) fasılları izledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık