Denizlili turizmcilerden ‘konaklama vergisi’ tepkisi

Konaklama tesislerinde ciro üzerinden alınacak konaklama vergisine Denizlili turizmcilerden tepki geldi. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, “Ciddi sorunlar doğurur” dedi.

Denizlili turizmcilerden ‘konaklama vergisi’ tepkisi
  • 25 Ekim 2019, Cuma 14:54

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, yürürlüğe giren konaklama vergisinin turizm sektörünü etkileyeceği görüşünde. Yazılı açıklama ile endişelerini dile getiren Şen, “'Ülkemizde istihdama en büyük desteği sağlayan, reel döviz girişi oluşturan, turizm sektörümüzün üzerine getirilen konaklama vergisi, sektörün üzerine ciddi bir yük getirecek, turizm sektörüne yatırım yapmayı düşünen yatırımcıları da sektörden uzaklaştıracaktır” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ciro üzerinden binde 7,5 ajans payı aldığını belirten Şen, yeni verginin sektöre ciddi zararlar vereceğini şu sözlerle aktardı:
“Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni oluşturulan ve tüm konaklama tesislerinin cirosu üzerinden binde 7,5 alınacak Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı payından sonra sektörümüzle istişare edilmeden konaklama tesislerinin tüm gelirleri üzerinden alınılması düşünülen yüzde 2’lik Konaklama Vergisi, Turizmcilerin maliyetlerini gözden geçirmesine, hizmet kalitesinin istemeden azaltmasına, yeterli istihdam arttıramamasına neden olacaktır.”

Turizmde vergi artışı yerine teşvik artışı olması gerektiğini belirten Şen, kararın tekrar gözden geçirilmesini isterken, “Tüm dünyada turizm üzerindeki vergiler düşürülüp destekler attırılırken, Türk turizminin tüm dünya ülkeleriyle rekabet edebilmesi için Türkiye turizm sektörüne daha fazla destek verilmesi gerekir, Turizm sektörü olarak ilgili kanunun turizm konaklama sektörü ile tekrar gözden geçirilmesi turizmciler olarak beklentimiz ve dileğimizdir” diye konuştu.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık