Denizli öğrenci kartta vize dönemi başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir içi otobüs ulaşımında kullanıma sunduğu “Denizli Öğrenci Kartı”nda vize dönemi başladı. Kart sahibi öğrencilerin vize işlemlerini 1 Ekim 2021 tarihine kadar yaptırmaları gerektiği duyuruldu.

Denizli öğrenci kartta vize dönemi başladı
  • 02 Eylül 2021, Perşembe 11:17

Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir içi otobüs ulaşımında kullanıma sunduğu Denizli Öğrenci Kartlarında vize dönemi başladı. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Denizli Öğrenci Kartlarının vizesinin mutlak suretle yapılması gerektiği, vizesi yapılmayan kartların kullanılamayacağı açıklandı. Bu kapsamda vize süreci başlayan Denizli Öğrenci Kartlarının son vize tarihinin ise 1 Ekim 2021 olduğu ifade edildi. Vizesi yapılmayan Denizli Öğrenci Kartlarının 2 Ekim 2021 tarihinden sonra ise geçersiz kart olacağına dikkat çekildi.

Vize işlemleri için gerekli evraklar

Vize işlemleri için gerekli evraklar ise şu şekilde açıklandı: "2021-2022 eğitim-öğretim yılına ait öğrenci belgesi (E-Devletten alınan öğrenci belgesi ve 2021-2022 eğitim-öğretim dönemine ait bandrollü öğrenci kimlik kartı öğrenci belgesi yerine geçmektedir.) Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf.

NOT: Doğum tarihi 2005 yılı ve üstü olan öğrencilerin nüfus cüzdanları ve 1 adet vesikalık fotoğraf getirmeleri yeterlidir.

Denizli Öğrenci Kartı'ndan yararlanabilenler

Denizli Öğrenci Kartı'ndan, resmi ve özel örgün eğitim kurumlarından kayıtlı olup eğitim alan öğrenciler, üniversite öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri (ders aşaması, tez aşaması dahil) lisansüstü ve doktora öğrencileri, mesleki eğitim müdürlükleri (çıraklık eğitim), açık öğretim fakültesi öğrencileri (2 yıllıklar 4 yıl, 4 yıllıklar 7 yıl öğrenci haklarından faydalanır.), mesleki açık öğretim lisesi öğrencileri, askeri lise öğrencileri, polis meslek yüksek okulu öğrencileri yararlanabileceği belirtildi. ayrıca, açık öğretim lise ve açık ilköğretim öğrencilerinin SGK kaydı olmadığını gösteren belge ile öğrenci haklarından yararlanabileceği ifade edildi.

Denizli Öğrenci Kartı'ndan yararlanamayanlar

Denizli Öğrenci Kartı'ndan açık öğretim lise ve açık ilköğretim okullarında 13. dönemi dolduranlar ile açık öğretim fakültesi ve üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinde eğitim alan için 4 yıllık, 4 yıllık bölümlerinde eğitim alanlar için 7 yılı aşanlar ve beklemeli öğrenciler, kaydını sildirmiş öğrenciler haklardan yararlanamazlar. Tömer öğrencileri, kurs öğrencileri, dershane öğrencileri, dil eğitim ve uygulama merkezi öğrencileri, üniversitede özel öğrenci statüsünde öğrenim görenlerin de faydalanamayacağı ifade edildi.

Vize işlemleri nerede yapılacak?

Vatandaşların vize işlemlerini Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’ye ait; eski Özel İdare Binası karşısında bulunan Valilik Kart Dolum Merkezi, Bayramyeri Meydanı Kart Dolum Merkezi, Otogar Kart Dolum Merkezi,

Pamukkale Üniversitesi Hastane Kart Dolum Merkezi, (onkoloji giriş tarafı) ve Hava Limanı Kart Dolum Merkezi’nde (Merkez Kapalı Spor Salonu yanı) yaptırabilecekleri belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık