Demir, TETSİAD Denizli üyeleriyle buluştu

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkan Adayı Şerafettin Demir, Türk ev tekstilinin en önemli merkezlerinden olan Denizli'de TETSİAD üyeleri ile bir araya geldi.

Demir, TETSİAD Denizli üyeleriyle buluştu
  • 23 Ağustos 2019, Cuma 15:28

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TETSİAD) 27 Ağustos'ta yapılacak Olağan Genel Kurulu’nda Başkan Adayı olan Şerafettin Demir, Türk ev tekstilinin en önemli merkezlerinden biri olan Denizli’de, Denizli Çalışma Grubu Başkanı Zafer Katrancı ve çalışma arkadaşları öncülüğünde TETSİAD üyeleri ile destek buluşmasında bir araya geldi.  

TETSİAD Başkan Adayı Şerafettin Demir, “Derneğimiz 1991 yılında kuruldu ve 28 yıldır faaliyet gösteriyor. Ben de sizler gibi tekstil işi yapan dostunuzum. Dernekte farklı dönemlerde farklı görevler aldım. Sn. Ahmet Zorlu ile bu işe başladım. Bizler dernekten bir beklentisi olan insanlar değiliz. Sektörümüze faydalı olmak istiyoruz. Bu yapı doğru ki 28 yıldır derneğimiz faaliyet gösteriyor. Dünyanın en iyi ikinci ev tekstili fuarını yapıyorsak buna kötü demek haksızlık olur, eksikleri yok mu tabi ki var fakat bu sektörümüzün değil ülkemizin bir problemi ve bu sorunun çözümü için dernek olarak öncülük yapmak istiyoruz. Her STK’yı yanımıza alacağız. Ayrışmayacağız, birleşeceğiz.” dedi.  Çok büyük ve önemli projeleri olduğuna değinen Demir “Birincisi eğitim. Eğitim olmadan hiçbir şeye başlayamazsınız. Sektörde bir eğitim eksikliği olduğunu fark ettik. Üniversitelere mevcuttaki bilgi birikimimizi aktarmamız lazım. İkincisi fuar. Çok düzgün bir fuar yerine ihtiyacımız var. Fuar yerini çözmezsek sorunumuzu çözemeyiz. Biz bunu yaptıracağız. Göreve gelirsek en kısa zamanda fuar merkezini yapacağız. Üçüncü ise ihracat. İhracatı artırmak istiyoruz. Önce neyin ithal edildiğine bakacağız. İhracat kadar ithalat varsa burada doğru olmayan şeyler vardır. 4 milyar dolar iplik ithal ediyoruz. İplik yatırımının büyümesi ve üretimin artması gerekiyor. İthal edilen kumaşlar iyi etüt edilecek. Satış merkezimiz artık kalmadı. Türkiye’de malın satıldığı yer Sultanhamam’dı. Bizim çok iyi Sultanhamam’a da ihtiyacımız var. Diğer bir projemiz ise gelecekte yeni ticaret merkezleri kuracağız. Birlik halinde hareket etmemiz lazım. Sektörümüzle beraber 2 bin - 3 bin m² dükkanların olacağı mekan yapmak istiyoruz. Sizinle paylaşacağım beşinci proje ise devlet teşviklerinden sonuna kadar yararlanabilmek. Devlet teşviklerinden yararlanmalıyız. Devlet teşviği için profesyonel grup oluşturacağız.” diye söyledi.

DEMİR’E TAM DESTEK

Etkinlikte bir konuşma yapan 2010-2016 dönemi TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık, “2010-2016 arasında iki dönem sektörümüzü temsil ettim. 11 kişi olarak Sultanhamam’da derneğimizi kurduk. Bizler esnafız, sanayiciyiz. TETSİAD çok güzide bir kuruluş. 1019 üyenin hepsi sanayici ve iş adamından oluşuyor.  Bugün burada olmamın ana sebebi sizlerle beraber olmak. Derneğimiz her zaman liyakat sahibi meslektaşlarımız tarafından yönetilmiştir. TETSİAD'ı sadece bir fuar derneği olarak görmek çok büyük haksızlıktır. Sorunları ortaya getirip konuşabilecek ortamı derneğimizde sağlayabiliriz. Dönemimizde bize gelen sorunları çözmeye çalıştık. Hedef yoksa topluluk olmaz. Maddi varlığımızın ötesindeki en büyük varlığımız kendi yaptığımız tasarımlarımızdır. ” dedi.

 

KENETLENMEMİZ LAZIM

Etkinliğin ev sahibi olan Denizli Çalışma Grubu Başkanı Zafer Katrancı, “TETSİAD uzun yıllardır sektörümüze öncülük yapan derneklerden bir tanesi. İstanbul, Denizli, Bursa ve diğer şehirler kenetlenerek kurdular. Tek bir çatı altında buluşulması güzel bir şey. Seçimin hayırlı olmasını diliyorum. Derneğimizi başarıyla kazanacağımıza inanıyorum. Kenetlenmemiz lazım. Yönetime gelecek arkadaşlarımızın daha da çok çalışması lazım.” dedi.

 

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık