CHP’de ön seçim havası yok, listeye ittifakın adayı mı girecek?

Milletvekili Basmacı’nın “Ön seçim yoksa aday değilim” açıklamasından sonra gözler CHP’ye çevrilmişti. CHP, İyi Parti, Saadet ve Demokrat Parti’nin ittifakının ardından CHP listesinin seçiebilecek sırasına bir ittifak adayının girebileceği konuşuluyor.

CHP’de ön seçim havası yok, listeye ittifakın adayı mı girecek?
  • 02 Mayıs 2018, Çarşamba 12:40

24 Haziran seçimleri yaklaştıkça siyasetin harareti artıyor. CHP, İyi Parti, Saadet ve Demokrat Parti’nin ittifakta anlaştığı haberlerinin duyulmasının ardından gözler Denizli’ye çevrildi.

 

Çünkü, Milletvekili Melike Basmacı önseçim yapılmazsa aday olmayacağını “Kafama sıkarım yine de aday olmam” diyerek sert bir dille ifade etmişti. Bu çıkış ‘acaba CHP’de ön seçim yapılmayacak mı?’ sorusunu gündeme getirmişti.

 

İttifak haberlerinin ardından bu durum netleşir gibi oldu. Çünkü ittifak olursa CHP’nin milletvekili listesinin seçilebilecek sıralarından birine ittifakın adayının geleceği iddiası gündeme geldi.

 

CHP’de geçmiş seçimlerde de yaşanan bu durum parti içinde hareketlenmelere neden oldu. Denizli bu seçimden itibaren 8 milletvekili çıkaracak. Şu anda 7 milletvekilinin 2’si CHP’li... İttifakın alacağı oy göz önünde bulundurulursa CHP’nin ilk 3 sırasına bir ittifak adayının gelebileceği iddiaları gündeme geldi.

 

CHP’NİN KONTENJAN ADAY DURUMU

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli’de yakın tarihte listeye kontenjan adayların girmesini iki kez yaşadı. Demokratik Sol Parti’nin kapanarak CHP’ye katılmasının ardından partinin etkili ismi Hasan Erçelebi 2007 seçimlerinde birinci sıradan milletvekili adayı olmuş ve meclise gitmişti.  2011 seçimlerinde ise ön seçim yapılmış, Adnan Keskin ve Melike Basmacı ilk iki sırayı almış ancak son anda Ankara’dan gönderilen kontenjan aday İlhan Cihaner ikinci sıraya yerleşmiş ve milletvekili seçilmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık