CHP’de adaylık beklentisi oluşturan Basmacı neden aday olmadı?

CHP Eski Milletvekili Melike Basmacı’nın büyükşehir başkanlığına aday olacağı beklentisindekiler hayal kırıklığına uğradı. Basmacı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile buluştu. Kulis bilgilerine göre, merhum babasına ait kısa bir videoyu izletti ve 40 dakika görüştükten sonra teklifi reddetti. Detayları Denizlili Gazeteci Yazar Seval Uysal aktardı.

CHP’de adaylık beklentisi oluşturan Basmacı neden aday olmadı?
  • 10 Kasım 2018, Cumartesi 17:32

BAYLAR, BAYANLAR...
MELİKE 2013'TE NE İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ.
ŞİMDİ ARKASINDA DURUYOR!
dün sosyal medyada kıyamet koptu ve melike basmacı'nın CHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı olacağı haberleri çığ gibi yayıldı. Bugün melike basmacı ile kemal kılıçdaroğlu görüşmesi gerçekleşti ve melike; sosyal medya hesabından aday olmadığını duyurdu.
bir kulis bilgisi de benden olsun!
melike basmacı, kılıçdaroğlu görüşmesi 40 dakika sürdü. bunun 1 dakikası Salih Basmacı'nın katıldığı bir televizyon programında söylediklerini izleyerek geçti.
Bu programda salih basmacı şöyle konuşuyor:
"kızım 2. sıraya geldin. ilerde sana belediye başkanlığı için baskılar olacaktır. belediye başkanı olacaksan söyle bir buçuk sene önce başlayalım, ama değilsen çık delikanlı gibi olmadığını ilan et ve sözünün arkasında dur! melike'de bunu yaptı, sizin televizyonunuza ve Seval Uysal'a aday olmadığını açıklayan bir röportaj verdi"
Doğru, salih abinin sözünü ettiği o röportajı unutmuşum, arşivlerden buldum:

(13 Ocak 2013)
MELİKE NEREYE KOŞUYOR?

Seval Uysal-Seçim sonrasında gittiğin köylerde sana karşı tepki ne oluyor?
Melike Basmacı -Enteresan şeyler oluyor. Bir partili bana “Amma çok gelip gittin. Çameli belediye başkan adayı mısın?” diye sordu. Kahveye gidiyorum kendimi tanıtıyorum. “Çay içmeye geldim” diyorum direkt sordukları “seçimler öne mi alınacak?” “hayır” deyince “büyükşehir belediye başkan adayı mısın?” “hayır” deyince “ne geldin o zaman?” diyorlar.
Seval Uysal -İyi diyorlar Neden gidiyorsun?
Melike Basmacı -Eğitim yapıyorum. Hissetme, konuşma, o ülkenin gerçek yansımasını görüyorum. Onların gündeminde ne Ergenekon, ne patriotlar, ne yasama yürütme, yargı var. Gündemlerini anlamaya çalışıyorum.

GENEL BAŞKANIM İSTESE BİLE
BAŞKAN ADAYI OLMAYACAĞIM

Seval Uysal-Büyükşehir Belediye başkanlığına aday mısın?
Melike Basmacı -Büyükşehir başkan adayı değilim. Herkesin bir hedefi vardır.
Seval Uysal-Hayır diyorsun ama yarın öbür gün seni aday görmeyelim?
Melike Basmacı -Çok net söylüyorum. Genel merkezden, sayın genel başkanım bile bunu rica etse düşünmüyorum. Çünkü o ayrı bir kadro, ayrı bir kulvar ayrı bir şekil. Benim hayallerim daha farklı.
Seval Uysal-Milletvekilliğinin ötesinde ne var, hedefin ne? Genel başkanlık mı, bir parti kurmak mı, kadın örgütü mü?
Melike Basmacı-Aslında buna cevap vermek zor. Az önce okuduğum kitapları söylediğimde bunun sırrını verdim.
Seval Uysal -Şimdi bize satır arası okutma..
Melike Basmacı-Liderlik benim düşündüğüm ama, bir Recep Tayyip Erdoğan gibi asla değil. Ülkesini seven bir lider.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık