CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan vefa etti

CHP’den 25, 26 ve 27’nci dönem Denizli milletvekilliği yapan Kazım Aslan, ailesiyle birlikte tatil yaptığı Antlaya’nın Lara ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan vefa etti
  • 07 Haziran 2019, Cuma 15:04

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 00.30 sıralarında Antalya-Aksu ilçesi Lara Acısu'da bayram tatili için ailesiyle beraber bulunduğu evinde geçirdiği aniden rahatsızlandı.

Ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Arslan’ın beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Arslan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu sabah cenazesi Denizli’ye nakledilen Arslan için yarın cenaze töreni düzenlenecek.

Arslan’ın cenazesinin 8 Haziran günü öğle namazına müteakip Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami ve Külliyesi’nden kaldırılacağı öğrenildi.

Denizli vekili Arslan’ın cenazesi Asri Mezarlığı’na defnedilecek. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin üst düzey yöneticileri de katılacak.

65 yaşındaki Arslan, Denizli Barosu’na kayıtlı avukatlardandı ve iki çocuk babasıydı.

Kılıçdaroğlu’ndan Arslan için başsağlığı mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da hayatını kaybeden Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın ailesine başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu belirtti. Arslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır dileyen Kılıçdaroğlu, “Başımız sağ olsun.” ifadesini kullandı.

İmamoğlu’ndan Arslan için başsağlığı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Kazım Arslan için başsağlığı diledi.

İmamoğlu, mesajında, Arslan’ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirtti. İmamoğlu, “Vekilimize Allah’tan rahmet dilerim; Cumhuriyet Halk Partisi ailemin, yakınlarının ve sevenlerinin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’dan, Kazım Arslan için başsağlığı mesajı

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kazım Arslan için başsağlığı mesajı yayımladı. Binali Yıldırım, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Arslan’ın vefat haberini üzüntüyle öğrendiğini belirtti. Arslan’a Allah’tan rahmet dileyen Yıldırım, “Acılı ailesi, sevenleri ve Cumhuriyet Halk Partisinin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

 Arslan’ın öz geçmişi

17 Mart 1954’te Denizli’nin Tavas ilçesinin Solmaz Köyü’nde doğan Arslan, 1976’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1979-1999 arasında Denizli’de serbest avukatlık, 4 yıl Denizli Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2 yıl Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı.

1984-1989 arasında Denizli’de SODEP İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ne, 1989’da SHP İl Sekreterliği’ne, 1991’de SHP İl Başkanlığı’na seçildi.

1992-1995 arası CHP İl Başkanlığı yaptı. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği’ni 6 sene, Genel Sekreter Yardımcılığını 4 sene, Genel Başkan Yardımcılığı görevini 1 sene yürüttü.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlığı ve Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şube Başkanlığı görevlerinde de bulunan Arslan, “Siyasete Adanan Hayat” adlı bir kitap kaleme aldı.

2014 yerel seçimlerinde CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan, 25. ve 26. dönemlerde Denizli milletvekili seçilen Arslan, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliği yaptı. Arslan, 27. dönemde yeniden Denizli Milletvekili seçildi.

Arslan, evli ve 2 çocuk babasıydı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık