Çardak Havaalanından yolcu almasına izin verilmeyen taksiciler dava açtı

Çardak Hava Alanı’na yolcu taşıyan Pamukkale Taksi Kooperatifi’nin Hava Alanı içinden yolcu almasının yasaklanmasıyla oluşan karışıklık, tazeliğini koruyor. Devlet Hava Meydanları, Baytur Seyahat ve Pamukkale Taksi Kooperatifi arasında oluşan karmaşa mahkemeye taşındı.

Çardak Havaalanından yolcu almasına izin verilmeyen taksiciler dava açtı
  • 12 Aralık 2018, Çarşamba 14:47

Pamukkale Taksi Kooperatifi Başkanı Yaşar Kocabıyık, yaptığı basın toplantısı ile yaşanan kargaşalığa açıklık getirmeye çalıştı. Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın toplantısında “Biz korsan taşımacılık yapmıyoruz. Her şeyimiz yasal” diyerek, hava alanı içinden yolcu almalarının yasaklanması konusunda oluşan sorunun nedeni olarak, Devlet Hava Meydanları’ndan yolcu taşıma ihalesini alan Baytur Seyahat’ı  gösterdi.

SÖZLEŞME HİÇE SAYILIYOR
Pamukkale Taksi Kooperatifi’nin uzun yıllardır Çardak Hava Alanı’na birinci sınıf hizmetle yolcu taşıdığını ve bu hizmeti verirken sürekli olarak müşteri menfaatlerini ön planda tutulduğunu söyleyen Pamukkale Taksi Kooperatifi Başkanı Yaşar Kocabıyık, Devlet Hava Meydanları’nın var olan sözleşmeyi hiçe sayarak tekelleşmeye çanak tutmaya çalıştığını ileri sürdü.

YOLCULAR 500 METRE YÜRÜYOR
Taksi taşımacılığını tercih eden yolcuların bunu yapabilmeleri için yağmur çamur demeden 500 metreye yakın yürümek zorunda bırakıldıklarının da altını çizen Başkan Kocabıyık, “Uygulama yasal değil. Haksızlığı mahkemeye taşıdık. Evraklarımız tamam. Yapılan sözleşme gereği kiramızı da ödemişiz. Ama şu anda tüm bunlar göz ardı ediliyor. Devlet Hava Meydanları (DHM) bizleri ve rezervasyonlu çalıştığımız yolcularımızı mağdur ediyor. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar, var olan sözleşmenin gereğinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

DHM ÜZERİNDE BASKI VAR
Diğer taraftan Pamukkale Taksi Kooperatifi’nin müdürü Arif Mergen ise yasal olmayan hiç bir şey yapmadıklarını, aksine DHM’nın tekelci bir zihniyeti oluşturmaya çalıştığını söyledi. Her şeyin ihale ile aylık 240 bin liraya hava alanından yolcu taşıma işini alan Baytur Seyahat’ın “zarar ediyorum” demesinden sonra yaşanmaya başlandığını ve bu firmanın DHM üzerinde baskı kurarak yaşananlara sebep olduğunu düşündüklerini dile getiren Mergen, “Şu anda yasalara karşı geliniyor” dedi.

ÜCRET ARTIRMAYA “HAYIR” DEDİK
İhaleden sonra DHM yetkililerinin kendilerine taşıma ücretleri konusunda ihaleyi alan firmanın taşıma rakamlarının fazlasıyla üstüne çıkılmasını istediğini, bunu kendilerinin kabul etmemesi üzerine haksızlığa uğramaya başladıklarını da kaydederek, “İşte tam bundan sonra bizler hava alanı içinden yolcu alamamaya başladık. DHM kesinlikle baskı altında kalıp ikili oynayarak ortalığı karıştırıyor. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar, eskisi gibi bize izin verilmeli” diye konuştu.

ODA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Diğer taraftan tüm bu yaşanan karmaşadan sonra Denizli Şoförler Odası’nın konu hakkında hiçbir yorum yapmaması, ya da odasına kayıtlı üyeleri olan Pamukkale Taksi Kooperatifi’nin sorunu müdahil olmaması ise dikkat çekti. Bu da “Başkan koltuğu riske atmak istemiyor” şeklinde yorumlandı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık