Çallı üreticiler lavanta üretimine yönlendirilecek

Denizli, lavanta üretim merkezi olma yolunda ilerliyor. Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan, bölgede lavanta üretimi için harekete geçtiklerini söyledi.

Çallı üreticiler lavanta üretimine yönlendirilecek
  • 20 Aralık 2019, Cuma 14:13

“Tarımkent Çal Projesi” kapsamında yayla seracılığını başlatan Çal Belediyesi, şimdide lavanta üretimi için harekete geçti. Pamukkale’nin Gözler mahallesinde lavanta ve kekik üretimi yapan üreticiler, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı ziyaret etti. Akcan, Gözlerli üreticilere müjde verdi. Başkan Akcan, “Bulgaristan üzerinden Fransa’ya lavanta ihracatı yapan Türk işadamları önümüzdeki günlerde Çal’a geliyor. Fide dikimi, üretim ve ihracat aşamaları konularında detayla görüşmeler yapacağız. Biz, bölgede araştırmalar yaptırdık. Çal, Baklan, Bekilli, Güney, Gözler bölgesi lavanta üretimi için oldukça ideal toprak ve iklim yapısına sahip. Bölgemizde lavanta üretimi kısa süre önce başladı, ancak yetersiz. Bizim hedefimiz, ihracatçı firma aracılığıyla üretilen lavantaların direkt olarak başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç edilmesidir” diye konuştu.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bu yıl ilk etapta Çal’a 500 dekarın üzerinde lavanta fidesi dikileceğini sözlerine ekleyerek, açıklamasını şöyle tamamladı;

 “Bölgemizde binlerce dekarlık lavanta tarlaları oluştuğunda doğal güzelliğimiz de artacak. Çal ve bölgenin ekonomisine önemli katkı verilecek. Çiftçilerimize teknik, satış ve fide temini gibi konularda katkı vereceğiz” 

Gözlerli üreticiler, Başkan Akcan’a verdiği ve vereceği katkılardan ötürü teşekkür edip, 2020 yılının yaz döneminde düzenleyecekleri Gözler Kekik ve Lavanta Festivali için katkı istediler.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık