Çal Belediyesi, kanyona yürüyüş yolları yapıyor

Çal’ın önemli turizm değerlerinden Çal Kanyonu’nda mevcut yollara ilaveten 120 metre daha ahşam yürüyüş yolu yapıldı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 2,5 ay önce başlanan çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Çal Belediyesi, kanyona yürüyüş yolları yapıyor
  • 18 Ekim 2019, Cuma 15:32

Çal Belediyesi, 2.5 ay önce Kısık Kanyonu’nu turizme kazandırmak için harekete geçti. 2009 yılında Denizli İl Özel İdaresi dönemde 120 milyar TL harcayarak yaptığı 130 metrelik kanyon yürüyüş yoluna ilave çalışmalarına start verildiği günden bu yana 170 metrelik yeni yürüyüş yolu yapıldı.

 “ZAMAN TASARRUF ZAMANI”
Başkan Akcan, ülkemizin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini ve her kurumun tasarruf yapmak zorunda olduğunu sözlerine ekleyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birim fiyatlarına göre şu ana kadar 170 metrelik yürüyüş yolunu ihaleyle müteahhide versek 200 bin TL harcama yapacaktık. Oysa biz şimdiye dek 68 bin TL malzeme aldık. Demir, cıvata, kereste, profil, elektrot ve epoksi gibi malzemeler ile kendi işçilerimiz çalışıyor. Yürüyüş yolu mesafesi 3.5 kilometre olacak ve yine birim fiyatlarına göre 6.5 milyon TL harcama yapılması gerekiyor. Malzemeyi kendimiz alıp, kendi işçimiz çalıştığı için bu mesafeyi 2 milyon TL gibi bir paraya yapacağız. Ayrıca, kanyonun içine aydınlatma sistemi yapılacak. Tuvaletler, otopark, kafeteryalar ve dinlenme noktaları olacak. Kanyondaki bu büyük çalışmayı 1 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Kanyondaki çalışmalar bittiğinde ülkemiz ve bölgemiz müthiş bir kanyona sahip olmuş olacak. Bölgemizi bu kanyon ile turizme kazandıracağız. Çalışmalar tamamlandığında turizm seyahat acentalarının yetkililerini Çal’a davet edeceğiz.”
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık