Büyükşehir'den Ege'nin en büyük kongre ve kültür merkezi

Ege Bölgesi’nin en büyük kongre ve kültür merkezi olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi tamamlandı. Denizli’nin sosyal ve kültürel alandaki büyük ihtiyacını karşılayacak dev tesiste tanıtım gezisi düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de bilim, kültür ve sanatın merkezi olacak dev tesisin 10 Mart 2019 Pazar günü açılacağını müjdeledi.

Büyükşehir'den Ege'nin en büyük kongre ve kültür merkezi
  • 06 Mart 2019, Çarşamba 15:28

Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlandı. Ege Bölgesi’nin en büyük kongre ve kültür merkezi olan tesisin basın tanıtımı yapıldı. Tanıtıma Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve daire başkanları ile çok sayıda basın mensubu katıldı. 85.000 metrekare kapalı alana sahip Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 500 kişilik, 1000 kişilik ve 2000 kişilik dev salonların incelenmesiyle başlayan gezi özellikle çocukların uzayla ilgili merak ettiklerini öğrenebilmeleri ve yeni bilgiler edinebilmeleri için uzay gösteriminin yapıldığı planetaryum (gezegen evi) ile devam etti. Sergi, nikah ve seminer salonları ile birlikte Denizli’nin sosyal ve kültürel alandaki tüm ihtiyaçlarını karşılayacak dev tesis herkesi kendine hayran bıraktı.

 

 “Denizli, kongre turizminin merkezi olacak”

Denizlililerin hizmetine sunacakları Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin Türkiye’deki en prestijli projelerden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şöyle konuştu: “Denizlimizde kültür ve sanatın kalbinin atacağı, birçok ihtiyacı yerine getireceğimiz ve birçok etkinlik yapacağımız tesisimizi tamamladık. Ege Bölgesi'nin en güzel, en etkili, kapasite anlamında da en büyüğü olan tesisimiz  25.000 metrekare taban alanına ve 85.000 metrekare kapalı alana sahip. İçerisinde 500, 1000 ve 2000 kişilik olmak üzere 3 büyük salonu bulunuyor. 6 nikah salonu, 5 seminer salonu, fuaye alanları ve daha bir çok güzellikleri ile tüm ihtiyaçları karşılayabilecek alanlar Denizlimizin hizmetinde olacak. Tiyatro salonumuz haftanın 7 günü hizmet verecek. Toplantı, konferans ve konser salonlarıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağız. İçerisinde bulunan gezegen evi dediğimiz planeteryum ile çocuklarımıza eğitimler vereceğiz" dedi.

 

"Kongre turizmine katkı "

Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin büyük bir tesis olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Allah'ımın izni, Denizlili hemşehrilerimizin desteği ile bunu da tamamladık. İnşallah 10 Mart 2019 Pazar günü hizmete alacağız. Denizli biliyorsunuz turizm kenti. Kongre turizminin de Denizli'de gelişmesini istiyoruz. Bu yapıyla inşallah kongre turizmine de katkı koyacağız. Denizlimiz önümüzdeki dönem kültürün ve sanatın en üst seviyede yapıldığı yer olsun. Bu tesisimiz buna katkı sağlayacak. Yapımı sürecinde tüm hemşehrilerime verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim. Zor bir süreçti ama çok özel bir projeyi yaptık ve tamamladık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Denizli'nin değerlerinin adı yaşatılıyor

Önceki dönem Ekonomi Bakanı ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin adını taşıyan tesisteki salonlarda İbrahim Çallı, Özay Gönlüm, Yalçın Gökçebağ, Fatma Yıldız, Mehmet Gazi gibi Denizli'nin unutulmaz değerlerinin isimlerinin kullanılması ile ilgili soruya yanıt veren Başkan Osman Zolan, "En büyük salonumuza Denizlimizin değeri Özay Gönlüm adını verdik. Diğer bir salonumuza Denizli'nin fethinde komutan olan ve fetih sırasında şehit düşen Mehmet Gazi'nin ismini verdik. Allah rahmet eylesin. Denizlimizin değerlerinin isimlerini salonlarımıza verdik, isimleri burada da yaşayacak. Ruhları şad mekanları cennet olsun" dedi. Tesisin yapılmasına önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin çok emekleri olduğunu ifade eden Başkan Osman  Zolan, şunları söyledi: "Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah'ım herkesten razı olsun. Bize destek olan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Denizlimize hayırlı uğurlu olsun. Yarınımız bugünden daha güzel olsun inşallah."

 

İlk nikahı Başkan Zolan kıydı

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi içerisinde yer alan nikah salonunda ilk nikahı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kıydı. Başkan Zolan’ın nikahını kıydığı Hatice Altay-Murat Tatlı çiftinin nikâh şahitliklerini ise Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve Zeynep Tatlı yaptı. Hatice-Murat çiftine mutluluklar dileyen Başkan Osman Zolan ve şahitler, evliliğin karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde uyumla devam etmesi temennisinde bulundu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli’nin Hatice Altay-Murat Tatlı çiftine evlilik sürecinde destek olduğu ifade edilirken, dün gerçekleşen geleneksel gelin bohçası götürme merasimine Başkan Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan’ın da katıldığı ifade edildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık