Büyükşehir'den anlamlı proje

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve farkındalık oluşturmak adına işaret dili eğitimi başlattı.

Büyükşehir'den anlamlı proje
  • 28 Kasım 2019, Perşembe 14:03

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Pamukkale Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve farkındalık oluşturmak adına işaret dili eğitimi başlattı. Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen işaret dili kursunun açılış dersine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, İşaret dili eğitmeni Aysun Pala ve kursiyerler katıldı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör burada yaptığı konuşmada, işitme engelli vatandaşların toplumda iletişim sıkıntıları yaşadığını belirterek, “Bu eğitimlerimiz sayesinde vatandaşlarımız, işitme engelli kardeşlerimizle çok daha kolay ve sağlıklı iletişim kurabilecek. Eğitimlerimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Büyükşehir vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt veriyor

Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyinin pek çok alanda hayata geçirdiği eğitim projeleriyle vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt verdiğini, işaret dili eğitimi ile çok önemli bir çalışmaya daha imza atıldığını kaydetti. Denizli'de engellilerin sosyal hayatın içerisinde aktif bir şekilde yer aldığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, "İşitme engelli vatandaşlarımızla iletişim kurmada zorluklar çekiliyor. Hayatın geçtiği her alanda, işitme engelli kardeşlerimizle karşılıklı diyalog kurmak adına böyle bir kursun başlatılması çok anlamlı. Emek veren katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

120 saatlik eğitim verilecek

Konuşmaların ardından İşaret Dili Eğitmeni Aysun Pala tarafından kursiyerlere parmak alfabesi, harflerin kullanımı, coğrafi işaretler, kendini tanıtma ve karşılıklı iletişim konularında eğitim verilmeye başlandı. 45 kursiyerin 4 ay boyunca toplam 120 saatlik bir eğitim programına dâhil olacağı ifade edildi. Kurs sonunda başarılı olan katılımcılara sertifikaları verilecek.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık