Büyükşehir Sokak Hayvanları Merkezi Denizlililerle canları buluşturuyor

Geçen yıl Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hizmete giren Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezinde bugüne kadar 10.200 sokak hayvanına müdahale edilirken, 1000’e yakın kedi ve köpek de sahiplendirildi. 1 yılda 30 bin dolayında hayvanseverin ziyaret ettiği 5 yıldızlı tesis özellikle çocukların vazgeçilmezi oldu.

Büyükşehir Sokak Hayvanları Merkezi Denizlililerle canları buluşturuyor
  • 03 Ekim 2019, Perşembe 13:52

Denizli'de sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hizmete aldığı Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, ilk yılını tamamladı. Türkiye’nin sayılı tesislerinden biri olan 135 dönüm alana sahip dev tesiste 1 yılda 10 bin 200 sokak hayvanına bakım, tedavi, kısırlaştırma gibi müdahalelerde bulunuldu. Çok sayıda yaralı sokak hayvanı tedavi edilerek yeniden sağlığına kavuşturulurken, 1000’e yakın kedi ve köpek de sahiplendirildi. Tesis sokak hayvanlarının yanında vahşi doğaya da hizmet verdi. Pelikan, şahin, atmaca, kızıl akbaba, tilki, çakal, kirpi gibi onlarca vahşi hayvanın tedavisi yapıldı. 

30 bin kişi ziyaret etti

Sokak hayvanlarının çok daha iyi şartlarda tıbbi bakım, tedavi ve rehabilitasyonunun yapıldığı 5 yıldızlı tesis hayvanseverlerin uğrak mekanı haline geldi. 4 Ekim 2018’den bu yana 30 bine yakın hayvansever tesisi ziyaret ederek hayvanlarla vakit geçirdi, burada verilen eğitim çalışmalarına katıldı. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği tesis küçük yaşta hayvan sevgisinin aşılanmasında büyük rol oynadı. Kedi ve köpek pansiyonları, serbest gezi alanları, köpek padokları, kedi evleri, ameliyathaneler ve poliklinik servislerinin yer aldığı tesiste bulunan Denizli Horoz Evleri de yoğun ilgi çekti. Denizli'nin simgesi olan horozların tanıtımının da yapıldığı merkez özellikle okullardan yoğun ziyaretçi ağırladı.

"Bu dünya yalnız bizim değil"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçtiğimiz yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hizmete alınan tesisin amacına uygun bir şekilde faaliyet gösterdiğini, bundan dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. “Bu dünya yalnız bizim değil, Allah'ımın emaneti olan diğer canlıların sorumluluğu da bizim üzerimizde" diyen Başkan Osman Zolan, "Bu tesis Türkiye’de örnek bir proje, en güzel tesislerden biri" dedi. Tesisi özellikle çocukların yoğun bir şekilde ziyaret ettiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Çocuklarımıza burada hayvan sevgisini aşılıyoruz. Onlara hayvanların yaşamımızın içinde olduklarını, insanlar dışındaki canlılar olmadan hayatın anlamsız olduğunu anlatıyoruz. Vatandaşlarımız çocuklarıyla burada birlikte vakit geçirirken seyir terası, dinlenme alanları gibi bölümlerden de faydalanabiliyor " dedi. 

Başkan Zolan’dan sahiplenme çağrısı

Sokak hayvanlarını sahiplenme konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Zolan, "Denizlimizde hayvan sevgisini en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Aslolan buraya gelen misafirlerimizin kalıcı, sıcak yuvalara sahip olması. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimize sesleniyorum, bu güzel tesiste birbirinden özel ve güzel misafirlerimiz var. Onlara sıcak bir yuva açmak isteyen herkese kapımız açık" diye konuştu.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık