Büyükşehir İncilipınar Parkı’nı lavantalarla donattı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında İncilipınar Parkı’nı lavantalarla donattı. Denizli’nin daha yaşanabilir bir kent olması için çevreci yatırım ve hizmetlere devam ettiklerini söyleyen Başkan Zolan, “Denizli’miz çevre hassasiyeti en üst seviyede olan bir şehirdir” dedi.

Büyükşehir İncilipınar Parkı’nı lavantalarla donattı
  • 08 Haziran 2022, Çarşamba 10:34

Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi, İncilipınar Parkı’nda lavanta dikim etkinliği gerçekleştirdi.

Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve Seval Gebeş ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlarla bir süre sohbet ederek Çevre Haftasını kutlayan Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler daha sonra İncilipınar Parkı’ndaki dikim alanında lavantaları toprakla buluşturdu. Lavantalara can suyu veren Başkan Zolan ayrıca vatandaşlara fesleğen dağıttı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türkiye Çevre Haftası’nı Denizli’de dolu dolu kutladıklarını söyleyerek, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve tüm ekibine teşekkür etti.

"DENİZLİ’MİZ ÇEVRE HASSASİYETİ EN ÜST SEVİYEDE OLAN BİR ŞEHİRDİR"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’nin çevre hassasiyetinin üst düzeyde olduğunu, bu anlayışla yatırım ve çalışmalara imza attıklarını söyledi. Türkiye Çevre Haftası’nda gerçekleştirdikleri etkinliklerle çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, “Denizli’miz birçok konuda olduğu gibi çevre konusunda da en temiz, en sağlıklı şehir seçilen bir yer. Bu güzellikleri artırarak devam ettirmek istiyoruz. Vatandaşlarımıza suyun, ağacın, havanın, temizliğin, sağlığın önemini, geleceğe daha güçlü yürüyebilmek için bunların olmazsa olmaz olduğunu anlatıyoruz. Gelecek nesillere bugünden daha güzel bir şehir ve dünya bırakmak için yatırım ve çalışmalar yapıyoruz” dedi.

"LAVANTA SAĞLIK VE ŞİFAYI SİMGELİYOR"

Türkiye’nin ilk Yeşil Bayrak ödüllü İncilipınar Parkı’nda güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Osman Zolan, “Denizli’mizin incisi İncilipınar Parkımız, ilk günden itibaren yoğun bir kullanım ile karşı karşıya. Her geçen gün güzelleşiyor. Türkiye’de yeşil bayrak ödülünü alan ilk park. Bunun ayrı bir onuru ve gururunu yaşıyoruz. Çocuklarımızla birlikte parkımızda lavanta dikimi gerçekleştirdik. Lavanta sağlık ve şifayı simgeliyor. Suyu az isteyen hem güzellik hem de koku anlamında güzellik barındıran bir bitki.  Lavantalarımız büyüdüğünde burada fotoğraf çekimleri olacak, çocuklarımız lavantaların içinde bu güzelliği yaşayacak, temiz havayı soluyacak. Hayırlı olsun” diye konuştu. Yaptıkları tüm çalışmalarda çevre hassasiyetine en üst seviyede dikkat ettiklerini ve gereken önlemleri aldıklarına dikkati çeken Başkan Zolan, “Denizlimiz çevre konusunda daha da ileriye gitmek için gece gündüz çalışıyor. Bir yaprağın zarar görmesine, bir damla suyun boşa gitmesine,  havamızın kirlenmesine müsaade etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık