Büyükşehir Halk Oyunları kurs kayıtları başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Denizli yöresine ait verdiği halk oyunları kurs kayıtları başladı. 5 Temmuz'da kayıtları sona erecek ücretsiz yaz dönemi kurslarında, Harmandalı, Tavas Zeybeği, Kerimoğlu gibi yöresel oyunlar öğretilecek.

Büyükşehir Halk Oyunları kurs kayıtları başladı
  • 01 Temmuz 2019, Pazartesi 16:09

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yöresel kültürün mihenk taşlarından olan halk oyunlarının her kesime ulaşmasını sağlamak için düzenlediği ücretsiz kurslarını yaz döneminde de sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Kursu, 18 yaş ve üstü herkese ücretsiz olarak verilecek. Yenişehir Spor Merkezi, İncilipınar Spor Salonu ve Albayrak Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi'nde gerçekleştirilecek kayıtlar 5 Temmuz'da son bulacak. 2019 yılının ilk yarısında halk oyunları kurslarına yaklaşık 2000 kişinin katıldığı belirtilirken, kursiyerlerin halk oyunlarını hobi ya da profesyonel olarak öğrenme isteğine göre gruplandırıldığı bildirildi. Halk oyunları yaz kursları kapsamında kursiyerlere, "Denizli" yöresine ait halk oyunlarının öğretileceği ifade edildi.

Kurslar 3 ayrı merkezde verilecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Kursu, Pazartesi günü 19.45-21.00 saatleri arasında Yenişehir Spor Merkezi’nde, Pazartesi-Salı Günleri 19.45-21.00 saatleri arasında İncilipınar Spor Salonu’nda, Çarşamba günü ise 19.45-21.00 saatleri arasında Albayrak Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi'nde verilecek. Yaz dönemi boyunca sürecek kurslarda Harmandalı, Tavas Zeybeği, Kerimoğlu gibi yöresel oyunları kursiyerlere öğretilecek.

"Değerlerimizi gelecek nesillere iletmek zorundayız"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, halk oyunlarının gelecek nesillere aktarmanın önemini vurguladı. Başkan Osman Zolan, "Halk oyunlarımız ecdadımızın bize bıraktığı en önemli kültür miraslarındandır. Gayemiz bu büyük mirası yarınlarımıza taşınmasıdır. Kültürünü, değerlerini bilmeyen bir toplum kaybolmaya mahkûmdur. Bu nedenle tüm değerlerimizi gelecek nesillere iletmek zorundayız" dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık